2 – 3 hónap múlva bemutatják a Tesla Pickup-ot

0

Még a 2017 novemberi Tesla Semi Truck bemutatón előkerült egy kép, melyen tisztán látható volt a Tesla Pickup. Nagy rá az esély, hogy a Semi Truck műszaki alapjaira akarja építeni a Tesla az újabb elektromos fenevadat. Akkoriban Elon Musk is megígérte a pickup elkészítését a hivatalos Twitter csatornáján, ahol leszögezte, hogy a Tesla is komolyan gondolja a pickupot, de közvetlenül a Model Y után! Musk hozzátette azt is, hogy már 5 éve megvan a fejében a jármű fontosabb paraméterei.

Az tény, hogy a kaliforniai e-autó gyártó a Pickup-fronton sem éri be az átlagossal. A hagyományosnak mondható, belsőégésű motorral szerelt pickupok sem számíthatnak majd igazi ellenfélnek. Továbbá az amerikai piacon megszokott monstrumoknál is nagyobb jármű várható, hatüléses kialakítással. A pontos technikai adatokra azonban még várnunk kell, viszont itt is szivárogtak ki információk. Nem kizárt, hogy egy óriási, 200 kWh kapacitású akkumulátor kerül a Pickupba akárcsak a Roadsterbe, továbbá két elektromos motor ami mintegy 600 lóerős rendszerteljesítményt eredményezhet.

Június elején pedig újabb információk láttak napvilágot egyenesen Elon Musk szájából. A Ride the Lighting podcaston beszélgettek a várható modellről és ott említette, hogy az árcédula mindenképp 50.000 dollár alatt marad! “Nem akarjuk, hogy válóban drága legyen a Pickup. Mindenképp 50.000 dollár alatt kell hogy maradjon az ára, akár még 49.000 dollár is elképzelhető, vagy ideális esetben még kevesebb. Olyan modellnek kell lennie ami megfizethető, persze ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek drágább variánsai.” – nyilatkozta Musk. Továbbá elárulta, hogy “ez nem lesz egy normális teherautó, nagyon sci-fi képet fog alkotni. Egyáltalán nem fog azoknak tetszeni akik az elmúlt 20-40 év pickup vonalán éltek!” “Ez a pickup más lesz mint az átlag. Funkcionalitás szempontjából a Ford F-150-et felülmúlja és a gyorsaságával pedig a Porsche 911-et is lenyomja.”

Eddig ezt az egy képet tette közzé a Tesla! Világosított kép, hogy könnyebben kivehető legyen a Pickup alakja.

Tegnap délután Elon Musk maga postolta a Twitter csatornáján, hogy a közel járnak és talán 2-3 hónap múlva bemutathatják a „Blade Runner” dizájnnal ellátott elektromos Tesla Pickupot.

Az érdeklődők legnagyobb kérdése, hogy mégis milyen lesz a Tesla Pickup?! Erre a kérdésre egyre több grafikus, dizájner próbál meg választ adni:

 Justin Duel James (más néven Duelj ) render képe.

Már csak 2-3 hónapot kell várnunk, hogy megtudjuk a végleges futurisztikus formát!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!