Már rendelhető az új Passat GTE

0

A Volkswagen egyik sikerterméke a Passat, amiből a plug-in hibrid meghajtással szerelt változat már a második generációs életciklusát kezdi meg. Utolsó hírünk márciusban íródott a típusról, akkor az árakról sajnos még nem tudtunk mit mondani!

Ám a gyártó szerencsére nem húzta tovább az időt és minden érdeklődő számára így már ismerhető a legfontosabb adat, az ár! A szedán kivitel nyitóára 44 795 euró lesz, míg a kombi 45 810 euróról nyit majd a konfigurátorban.

Az autó legfontosabb tulajdonsága továbbra is a közel 30%-al növelt akkupakk, ami így már 13 kWh-t jelent. A tisztán elektromos módban megtehető hatótáv továbbra is 50 km körüli, ám ez már az új, WLTP hatótávval számolt érték. A régi NEDC rendszerben egy ekkora akkupakk 70 km-t érne, ami valljuk be, messze van a valóságtól.
A belsőégésű TSI benzinmotor teljesítménye 115 kW(156 LE), ehhez jön majd hozzá az elektromos motor 85 kW-ja (115 LE). GTE módban pedig a rendszer összteljesítménye 160 kW (218 LE), 400 Nm nyomaték mellett és 222 km/h-ban maximalizált végsebességgel.

3 módban vezethetjük majd az új GTE Passatot: E Mode (tisztán elektromos üzem), Hybrid Mode (üzemanyagfogyasztás-csökentő üzem) és GTE Mode (itt a sportos vezetési élményen van a hangsúly). A fedélzeti töltő 3,6 kW teljesítményű és a Mercedes-Benz A és B osztályos autóival ellentétben nem lesz a Passatban villámtöltő.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!