Hivatalos a Mercedes-Benz A és B-osztály plug-in hibrid változatának érkezése!

0

Még júliusban írta meg Gaben az Autocar magazin értesülését, miszerint már nem kell sokat aludni a Mercedes-Benz A-osztály plug-in hibrid változatának érkezéséig. Nos, konkrétan csupán 1,5 hónap telt el és valóban itt a hivatalos sajtóanyag a típusról, ráadásul rögtön duplázott a csillagos márka, hiszen a B-osztályos plug-in hibrid Mercedes-Benz is megérkezett.

Mercedes-Benz A 250 e és B 250 e plug-in hibridek

Mindkét típus a Mercedes-Benz 3. generációs plug-in hibrid technológiáját fogja prezentálni, ráadásul még ebben az évben megvásárolhatóvá válik mindkét autó. Egészen pontosan az A 250 e és az A 250 e Saloon már mostantól, míg a B 250 e néhány hét múlva lesz rendelhető.

Mindegyik típus 15,6 kWh-s (14 kWh a felhasználható ebből) akkupakkot kap, ami 56-69 km tisztán elektromos hatótávot (WLTP) biztosít nekik. Érdekes módon a belsőégésű motorok fogyasztását még NEDC szerint adta meg a márka, amik kombinált fogyasztásban 1,4 és 1,6 literes fogyasztást generálnak benzinből. A 75 kW teljesítményű elektromos motor fogyasztása 14,7-15,4 kWh/100 km-re vetítve, 140 km/h végsebességig repítve az autókat.

A belsőégésű motorok mindegyike egy 1,33 literes, négyhengeres benzinmotor, 118 kW teljesítménnyel. A rendszer csúcsteljesítménye 160 kW, maximálisan 450 Nm nyomatékkal. Ezen erőforrás és az állandó szinkronos elektromos motor közötti kapcsolatot egy 8 sebességes, dupla kuplungos automataváltó biztosítja. Az AC fedélzeti töltő mindhárom típusban 7,4 kW-os lesz, aminek segítségével közel 1,5 óra alatt tele is van az akkumulátor. Érdekesség, hogy DC töltés is lesz az autókban, ami a gyártó szerint 25 perc alatt 80%-ra tölti az akkukat, ami átszámolva közel 24 kW környéki teljesítményre utal.

Természetesen a korábbi típusokból megismert “Comfort”, “ECO” és “Sport” vezetési módok is elérhetők lesznek mindhárom típus esetében, mint ahogyan az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) fedélzeti rendszer is. Az A 250 e kezdőára 36 944 euró, a limuzin 37 301 euró lesz, míg a B 250 e 37 664 eurótól rendelhető.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!