Az Autocar legutolsó infója alapján a Mercedes-Benz egy plug-in hibrid modell piacra dobásával készül az új negyedik generációs A-osztályból.

Hirdetés

A Mercedes-Benz nem vetette véka alá, hogy hamarosan hatalmas plug-in hibrid offenzívát indít, ezalatt pedig azt érthetjük, hogy minden modelljéből készül valamilyen külső forrásból tölthető elektromos modell. Most az A-osztály fogja megkapni az EQ Power jelzést, nem is akármilyen paraméterekkel!

Ha hihetünk a pletykáknak akkor a csillagos márka egy 15 kWh-s akkumulátor pakkot fog az A-osztályba építeni ami akár 60 kilométer megtételére is képes lesz tisztán elektromos üzemmódban WLTP szabvány szerint. A 120 kilogrammos aksipakk mely az LG Chem-től vagy a Daimler saját üzeméből kerülnek ki a hátsó ülések alatt fognak helyet kapni, így megmarad a klasszikus csomagtartó is!

További érdekesség, hogy az Autocar értesülései szerint a PHEV A-osztályt egy 22 kW-os DC töltéssel is felszerelik. Az AC töltés pedig több mint valószínű, hogy marad a jelenlegi modellekből már jól ismert 7,4 kW.

Az A-osztályon kívül még a B250e, CLA250e és a GLB250e is a tervezőasztalon van, melyek a fenti paramétereket kaphatja meg.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/