Amerika és az ikonikus sárga iskolabuszok. Nálunk is szerepelt már pár gyártó elektromos típusa, de nemrég újabb (pontosabban 3) kivitel is megjelent a Blue Bird jóvoltából. A Blue Bird pedig most több mint 100 darab elektromos iskolabusz legyártására kapott megrendelést.

Hirdetés

A Blue Bird jelenleg három különböző elektromos típussal tud szolgálni az amerikai piacra

  • All American RE Electric
  • Micro Bird G5 Electric
  • Vision Electric

A cég elmondása szerint mindhárom busztól elvárható lesz a 160-200 km hatótáv egyetlen töltéssel, ez általánosságban lefedi az országban található távolságokat, amit egy körrel megtesz egy busz. Ezek az iskolabuszok viszonylag rövid távokat mennek és sok állásidővel rendelkeznek, így ideális alanyai az elektromos meghajtásnak és a tölthetőségnek. Az akkumulátorcsomag kérhető 100 kWh és 160 kWh opcióval.

Az első modelleket már üzembe helyezték Kaliforniában, Észak-Dakotában és Washingtonban. 2019 végétől pedig Colorado, New Jersey, New York és Quebec tartományban indulnak el az e-buszok.

Phil Horlock CEO szerint hatalmas az érdeklődés a tisztán elektromos buszok iránt:

“Kimagasló az érdeklődés a teljesen elektromos buszok iránt, gyors növekedésre számítunk az elektromos iskolabuszok terén. Egyre több kerületben foglalkoznak a zéró-kibocsátású járművekkel, elkezdték felismerni azokat az előnyöket, amelyeket buszaink nyújthatnak a helyi közösségeknek.”

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/