Thomas Built Buses – elektromos iskola buszok

0

2019-től már teljesen elektromos buszokra szállhatnak fel az amerikai diákok.

A napokban a Daimler észak-amerikai üzletágához tartozó Thomas Built Buses cég bemutatta az ikonikus amerikai iskolabuszok teljesen elektromos változatát. A céget még 1916-ban alapították, most 38,7 százalékos részesedéssel a Thomas Built Buses a vezető iskolabusz gyártó Észak-Amerikában.

Az tisztán elektromos busz a Saf-T-Lines C2 Electric Bus nevet kapta, aminek a beceneve egyszerűen csak Jouley. A Daimler hivatalos közleménye szerint a modell szériaérett. 2019-től állnak szolgálatban és összesen 81 diákot tud szállítani. Az alap modell egy 160 kWh-s akkumulátor csomagot tartalmaz, amit opcióként lehet bővíteni, így tovább növelve a hatótávot. A busz 45 másodperc alatt gyorsul 96 km/h-ra, a végsebessége pedig 104 km/h, bár itt ezek az adatok teljesen mellékesek! A cél a nyugodt, csendes, biztonságos és emissziómentes utazás biztosítása!

 

 

[vc_video link=”https://youtu.be/9Grsx17wv4k” align=”center”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!