Megérkezett a gyártásra kész Mercedes-Benz EQV

0

A tegnapi nap folyamán a csillagos gyártó bemutatta az EQ család legújabb tagját, ami egy tisztán elektromos furgon, közel 400 km hatótávval. Természetesen korábban már láthatta a közönség az autót idén, a genfi autószalonon.

Ám most a Mercedes-Benz azt mutatta meg, milyen autót kap az, aki egy ilyen modellért fárad be egy kereskedésbe. A végleges verzió egészen sokat megőrzött a tanulmány formáiból. A specifikáció maradt az eredeti, tehát 100 kWh-s akkupakk, amiből 90 kWh lesz a felhasználható. A Mercedes-Benz szerint ez elég lesz arra, hogy közel 405 km hatótávot biztosítson az EQV számára.

Az EQV egy 11 kW-os fedélzeti töltővel érkezik majd, míg DC villámtöltés területén 110 kW-al büszkélkedhet. Az elektromos motor 150 kW teljesítményű, a végsebesség 160 km/h. Ráadásul a belsőterek kihasználtságát is sikerült maximalizálni az akkupakk alvázba rejtésével, ami többek között különböző módon variálható üléseket eredményezett. 6 különálló szék biztosítja, hogy a személyszállítás területén is kiválóan működhessen az EQV. Sőt, igény szerint egy 7. és 8. ülésként is használható üléslap is elérhető az autóhoz.

Az EQV Spanyolországban készül majd, egy gyárban a V-osztályos Mercedes-Benzzel és a Vitoval. Az árakról jelenleg még nincsenek információink.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!