Február elején érkezett a hír, miszerint a Genfi Autószalonon egy sorozatgyártáshoz közeli tanulmányt mutat be a csillagos vállalat. Úgy tudni, hogy az EQV a Vito/V-osztály  platformját kaphatja meg és nem elektromos modellek számára készített architektúrát helyez alá a gyártó. Továbbá az Autocar értesülései szerint az EQV különböző hosszúsággal és változatokkal érkezhet meg a tisztán elektromos modell. A Mercedes-Benz Vans hamarosan tovább lép a kategóriában, és első prémium gyártóként fog teljesen elektromos modellt is kínálni. Továbbá a Mercedes-Benz Vans elkötelezett az átfogó eDrive@VANs stratégia következetes kiterjesztése mellett. A már elérhető eVito és a 2019 második felétől elérhető eSprinter modellek mellet tovább bővül a teljesen elektromos járművek köre egy magánhasználatra is alkalmas típussal.

A Mercedes-Benz Vans a V-osztály szegmensének elektromos jövőjébe enged majd bepillantást a „Concept EQV” szériaközeli tanulmánnyal, mely a Genfi Autószalonon ünnepli majd világpremierjét.

Nos, elérkezett a nagy nap. A Genfi Autószalonon a Mercedes-Benz bemutatta a világ legelső prémium MPV-jét (Multi-Purpose Vehicle). A modell egy hatszemélyes jármű, mely egy kis átalakítással egészen nyolc személyesig bővíthető.

A Mercedes-Benz EQV egy 100 kWh-s akkumulátort kapott ami természetesen a padlólemezben kapott helyet. A Mercedes szerint a modell könnyedén képes a 400 kilométeres hatótáv megtételére (WLTP). Az első kerekeket pedig egy 150 kW-os motor hajtja, a kisbusz végsebességét 160 kilométer/órára redukálták.

A töltési részletekről nem árult el sokat a gyártó, csak annyit, hogy 100 kilométer megtételéhez csupán csak 15 percet kell várni a töltőnél.

A jelenlegi koncepción még reszelget a Mercedes, viszont a végleges formát az idei Frankfurti Autószalonon láthatjuk. Később pedig a sorozatgyártás is megindul.

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/