Elektromos Mercedes-Benz buszt tesztel a BKV

0

Mindig örömmel számolunk be a hazai elektomobilitás híreiről, éppen ezért a jelenlegi egy igazi kuriózumnak számít. A BKV Zrt. és utasai egy teljesen elektromos Mercedes-Benz eCitaro alacsonypadlós buszt próbálhatnak ki a következő két hétben.

A busz eredetileg lengyel megrendelésre készült, de az EvoBus Hungária Kft. a BKV rendelkezésére bocsátotta:

  • augusztus 17-19 között a 112-es,
  • augusztus 20-22. között a 155-ös,
  • augusztus 23-25. között a 102-es,
  • augusztus 26. és 28. között pedig a 212-es járaton.

A Mercedes-Benz eCitaro autóbuszokban moduláris felépítésű lítium-ion akkumulátorokat lehet elhelyezni. A busz összesen 10 modulos kialakításban kérhető, ekkor 243 kWh energiát képes eltárolni. Az eCitaro meghajtásáról 2 darab elektromos motor gondoskodik 2×125 kW teljesítménnyel és 2×485 Nm nyomatékkal. A busz teljes műszaki adatlapját ide kattintva lehet elolvasni.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!