Ahogyan azt sokszor hangoztatjuk, a stabil e-autó gyártás alapja a folyamatos akkumulátorellátás, amihez viszont olyan alapanyagok kellenek, mint a lítium, nikkel és kobalt. Éppen ezért most a Tesla, a Volkswagen és a Daimler álltak össze egymással, kézen fogva a CATL és az LG Chem vállalatokkal. A cél pedig közös: egy új bánya és feldolgozó építése Indonéziában! A projektet az ottani kormányzat hivatalos hírügynöksége, az Antaranews.com is lehozta, így biztosnak mondható a projekt.

Hirdetés

A befektetés helyszíne a már most is működő IMIP (Indonesia Morowali Industrial Park) helyszínén lesz, a helyi nikkelbányászat központjaként is ismert Sulawesi Szigeten.

Az odavitt tőke mértéke pedig 4 milliárd dolláros, amit a fenti vállalatok könnyebben tudnak kigazdálkodni közösen. Ha az új bánya beindul, azzal a tervek szerint kiváltható lesz a kongói kobalt, ami leginkább arról hírhedt, hogy gyerekmunkával is bányásszák az ottani tárnákból.

A közös munka eredményeként értékelendő termelés 2020-ban kezdődhet meg, a teljes felfutás pedig 2022-ben érhet a csúcsra.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/