Kína jelenleg a világ legfontosabb autóipari piaca, és ez igaz az elektromos járművekre is. Éppen ezért a Tesla egy különálló Gigafactory-t épít a kínai vásárlóknak, hogy eleget tudjon tenni az ottani keresletnek! Az épülő gyárról már többször beszámoltunk, most viszont a Morgan Stanley elemzői látogatták meg a helyi beszállítókat. Véleményük szerint már novemberben megkezdődhet a teljes termelés a Gigafactory 3-ban.

Hirdetés

Elon Musk szerint ebben az évben hetente körülbelül 3000 modellt szeretnének gyártani az új létesítményben az év végéig. Majd, előzetes számítások alapján a Tesla képes lesz 35.000-40.000 járművet legyártani 2020-ban, 2021-re pedig ez a szám már 60.000 darabra növekedhet.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/