Február elején robbant a hír, hogy a Tesla CCS adapterrel fogja segíteni a Model S és X tulajdonosok életét. Így már nem csak a Type 2 és CHAdeMO adapterrel lehet tölteni a Teslákat, hanem CCS csatlakozón keresztül is lehetőségünk lesz a töltésre. Akkor még nem igazán volt biztos, hogy mire is gondolt a Tesla. Április elején előkerültek az első képek a CCS adapterről.

Hirdetés

Egy kis ideig az alábbi képet is meg lehetett találni a Tesla weboldalán:

Itt azt írják, hogy a várható maximum sebesség 120 kW lesz. Majd rövid idő után az összes elérhető információ lekerült a gyártó oldaláról, amint az publicitást kapott, így hivatalosan még továbbra sem lehetett tudni, mikor és hogyan lehet hozzájutni egy ilyen adapterhez.

Azonban pár nappal ezelőtt egy Wido nevű Twitter felhasználó megosztotta legújabb szerzeményét, egy CCS adaptert amit a Model S-éhez rendelt:

Infóként megosztotta, hogy Hollandiában a Tesla Mobile Service érkezett meg a házához és közel 45 perc alatt egy a CCS kapcsolathoz szükséges hardvert raktak a Model S-be (hátsó ülés alá, ahol a háromfázisú fedélzeti töltő is található). Majd egy firmware frissítéssel felkészítették az autót a CCS adapternek a kompatibilitására. Az adapter 500 Euróba került!

Másnap pedig ellátogatott egy 175 kW-os Fastned töltőhöz ahol letesztelte a CCS adaptert.

Meglepődött, ugyanis a korábban beharangozott 120 kW helyett 135 kW-al tudta tölteni az autóját.

Látható, hogy a Tesla mindent elkövet annak érdekében, hogy maximálisan kielégítse az ügyfeleit és mindig a legújabb technikát nyújtsa. Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy a frissített “Raven” kódnév alatt nemrég piacra dobott zászlóshajók tartalmazzák-e már ennek az adapternek a szükséges hardver elemeit.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/