Így néz ki a Tesla CCS adaptere

0

A tesla Model 3 egyik nagy dobása a CCS csatlakozó használata itt Európában, ami még inkább segíti majd a szabvány terjedését a kontinensen. A Model 3 amerikai verziójában az ott használatos bemeneten keresztül valósulhat meg a villámtöltés, Supercharger használata esetén is, ám nálunk minden EU verziós Model 3, S és X a Type2 szabványt használja mind az utcai AC gyorstöltés, mind a Supercharger villámtöltés esetében. Ha pedig Type2, szinte evidens volt, hogy ha választani kell a CHAdeMO és a CCS között, akkor melyik lesz a választás.

2018 decemberében a Tesla már elkezdte jó pár Supercharger töltőoszlopát felszerelni egy második töltőkábellel, aminek végén már a CCS fogadta a szerencsés Model 3 tulajdonost.A 3-as modell európai verziója CCS Combo kompatibilis töltőnyílással van felszerelve. Ezért az általános CCS gyors töltőket nyugodtan használhatjuk az autóval. Sikerült is kipróbálni egy 150-175 kW-s IONITY ultragyors töltőnél a legkisebb Teslát, ami 117 kW-os töltési sebességet mutatott 39%-os töltöttségnél.
Kedvenc norvég e-autós bloggerünk, Bjørn Nyland pedig személyesen el is látogatott egy ilyen töltőhöz, hogy bemutassa azt az érdeklődőknek. Az új oszlopon a Type2 fej mellett már látható a CCS is:

[vc_video link=”https://youtu.be/SvjNNh1FnEk” align=”center”]

De mi a helyzet a Model S és X tulajdonosokkal? Nekik nem jár az, ami egy Model 3 vásárlónak? Természetesen igen, hiszen ezért is Tesla a Tesla. Ezen autók tulajdonosainak egy adapterrel készül a gyártó, ami eddig még sehol nem volt látható hivatalosan. Ám az electrek magazinnak mégis sikerült beszerezni egy ilyen adapterről képeket, amiket természetesen mi is megosztunk veletek:

Egy ideig a Tesla oldalán is elérhető volt az infó erről az adapterről, ebben a formában:

Ám az összes elérhető információ lekerült a gyártó oldaláról, amint az publicitást kapott, így hivatalosan még továbbra sem lehet tudni, mikor és hogyan lehet hozzájutni egy ilyen adapterhez.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!