Több, mint 4000 db NIO ES8 kerül visszahívásra!

0

Egy kigyulladt autónál nincs rosszabb reklám egy autómárkának, főleg, ha több is kigyullad egy adott típusból. Sajnos Kína egyik legismertebb e-autós márkájának, a NIO ES8-nak is szembesülnie kellett a negatív sajtóval, miután egy hónapon belül a második ES8 gyulladt ki Kínában.

A NIO azóta sikeresen azonosította a hibás alkatrészt a cellagyártó CATL szakértőivel együttműködve, ami további gyulladásokat is okozhat, így döntöttek a NEV-P50 nevű komponens cseréjéről, egy visszahívási akció keretein belül. Ez 4803 darabot érint a típusból, pontosabban amiket 2018 április 2. és 2019 október 1. között gyártottak.

A 70 kWh-s akkucsomagban található alkatrészt a NEV-P102 típusúra cseréli a cég az érintett járművekben, melyet nagyjából 2 hónap alatt le kíván rendezni a gyártó. Ráadásul ez anyagilag is keményen fogja érinteni a NIO-t, hiszen a komplett akkupakk cseréjével orvosolható csak a probléma.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!