20%-al gyorsabban tölt a Tesla Model 3 egy szoftverfrissítés után?

0

Akár csak a számítógépek világában, a távolról frissíthető e-autók esetében is elsülhet néha rosszul egy frissítőcsomag telepítése. Így van ez most a Tesla esetében is, hiszen a 85 kWh-s akkuval szerelt néhány Model S és X tulajdonosok egy igen kellemetlen hibával szembesültek a legutóbbi frissítés telepítése után.

A Model 3 esetében viszont minden jól alakult, hiszen a legutóbbi OTA frissítéssel a Supercharger töltés 20%-os gyorsulásról számolnak be egyes tulajdonosok. A V3 Superchargerek bevezetésével a Model 3-ak 250 kW teljesítménnyel is képesek tölteni, ami a mai mértékeket nézve igencsak kellemes adat! De a jelenlegi, V2-es oszlopok teljesítménye is nőtt, 120-ról 150 kW-ra. Az érdekes dolog pedig innentől kezdődik:

A Reddit vonatkozó Tesla csatornáján a Wugz nevű Model 3 tulajdonos az alábbi grafikonokat osztotta meg, mielőtt és miután autója telepítette a 2019.20.2-es frissítést, használva az „on-route battery warmup” funkciót és egy V2 SuC-t:


Wugz így írta le a tapasztalatait:
„5%-os töltöttségről indulva a Model 3 Long Range akkupakkja már rögtön 125 kW-ról kezdte a töltést (korábban 60 kW-ról) és 9%-nál (korábban 13%-nál) elérte a 143 kW-ot. A töltési csúcs meg is maradt 45%-ig, majd egyenes arányban csökkent 118 kW-ig 50%-os töltöttség megléténél. Ez a töltési szint meg is maradt 59%-ig, majd újabb esés következett. Ezen első és egyetlen töltésem után a kérdés csak az, hogy ez az új „dupla púp” lesz az új karakterisztika, vagy csak egy anomália?”

Az adatok összességében egy 20%-os gyorsulást mutatnak a töltés idejében az 5-ről 80%-os töltöttség elérésekor, ami igen szép teljesítmény.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!