Ismét egy balesetet akadályozott meg a Tesla Autopilot rendszere

0

A Tesla Model 3 jelenleg 8 darab kamerával van felszerelve ami folyamatosan figyeli az autó környezetét. Na jó, hogy egészen pontosak legyünk, van egy kilencedik kamera is ami a beltérben található a visszapillantó felett. Igazából ez a kamera még inaktív, azonban több teóriát párosítottak hozzá – valaki szerint később biztonsági funkcióként fog szolgálni, vagy a RoboTaxi szolgáltatásnál fogják élesíteni. Majd egy jövőbeli frissítéssel aktiválják és kiderül a szerepe.

Hirdetés

Addig is a nyolc darab kamera is nagy biztonságot ad az autónak és a tulajdonosának. Számos Tesla birtoklót már megmentett az autó, azonban volt olyan sajnálatos eset is mikor az Autopilot hibázott. Szerencsére a fenti videóból nem ez derül ki, ugyanis Jeff McQuinn-t is megmentette aki a két napos Model 3-as autójával haladt az autópályán mikor arra lett figyelmes, hogy az Autopilot hirtelen, minden előzmény nélkül elrántja a kormányt. Nem tudta mire vélni az eseményt, arra gondolt, hogy a hatalmas esőben valami gond csúszhatott a Tesla agyának a számításaiba és egy kicsit megbicsaklott az autó.

Azonban otthon vette észre, mikor visszanézte a felvételeket, hogy jobb oldalról egy figyelmetlen pickupos áttért az ő sávjába és a Tesla a balesetet egy kitérő manőverrel akadályozta meg.

Tehát láthatjuk, hogy a Tesla Model 3 tényleg minden oldalról figyel és állandóan éber. Közbeavatkozik, ha kell!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/