2019 március – 15.771 darab eladott példánnyal a Model 3 lett a legkelendőbb elektromos autó Európában

0

Meglepődünk? Nem igazán, mivel a Tesla Model 3 egy kitűnő elektromos autó ami végre megérkezett Európába is. Sőt, már a második hónapra tartja a rekordot és egyre tovább emelkedik az eladott példányok száma az öreg kontinensen.

Látható, hogy Európában nagy növekedésnek indult a hálózatról tölthető autók értékesítése, márciusban pedig egy új, mindenkori rekordot ért el a maga 60.000 darabos mennyiségével. Az EV Sales Blog szerint összesen 59.741 darab hálózatról tölthető elektromos autó talált gazdára márciusban, ami 38%-al több mint egy évvel korábban. 

Érdemes megemlíteni, hogy a fenti 59.741 darabból, 40.920 darab volt a tisztán elektromos modell. 2019-ben pedig az első három hónapban összesen 125.848 darab hálózatról tölthető e-autót értékesítettek.

forrás: insideevs
forrás: insideevs

2019 márciusában pedig 15.771 darab Tesla Model 3 került a vásárlókhoz, ezzel pedig a (képzeletbeli) legkelendőbb elektromos autó díját nyerte el. Az első három hónapban 19.592 darab hármas modellt értékesítettek Európában!

A top 5-ben a következő modellek kerültek:

A teljes rangsor pedig a következőképp alakult:

forrás: insideevs

Szerencsénkre már Magyarországon is rendelhetünk Model 3-at, hisz a múlt héten nyílt meg a budapesti Tesla Universal bemutatóterme. A Tesla Universal kedvező finanszírozási szolgáltatásokkal várja a Tesla-vásárlókat, teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben és elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat. Mindez természetesnek tűnhet egy hagyományosnak nevezhető autómárka esetében, de a Tesla egyedi online értékesítési rendszerében különösen nagy segítségnek számítanak e szolgáltatások.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!