A világ folyamatos mozgásban van – ahogyan mi is. A mozgás változást jelent, a változás pedig izgalmas. A földgolyón egyre többen kérdőjelezik meg azokat az értékeket, amelyekben eddig hittek, és próbálnak meg tudatosabb életet élni.

Ez a gondolkodásmódbeli változás vezetett a BMW i által fémjelzett új korszak beköszöntéhez. E korszak első gyümölcseiként olyan járművek születtek, amelyeket – úttörő módon – eleve a fenntartható mobilitás elvét szem előtt tartva terveztek meg. Ilyen értelemben tehát a BMW i3 több, mint egy autó. A modell bizonyítéka annak, hogy a felelősségteljes gondolkodás és a vezetési élmény ötvözete tökéletes egészet képes létrehozni. Itt van hát az ideje, hogy Ön is jó példával járjon mások előtt – valamint, hogy megtapasztalja a vezetési élmény új formáját.

Szálljon be, és tapasztalja meg a jövőt minden érzékével. A BMW i3, amely színültig van innovatív technológiákkal, magabiztosan küzdi le a hétköznapok kihívásait. A jármű összekapcsolja Önt a külvilággal, naprakészen tartja a történéseket illetően, mindig szervezetté teszi az életét és olyan messzire viszi el, amennyire csak kívánja. A BMW i3 mindig kész az indulásra – és arra, hogy új utakat fedezzen fel. Teszi mindezt stílusosan, a felvillanyozó vezetési élményhez méltóan trendteremtő dizájnnal.

A futóműtől az utascelláig: a hajtásláncelemek és a könnyű-építésű komponensek intelligens ötvözése a forrása a BMW i3 semmi máshoz nem fogható dinamizmusának. A tisztán elektromos BMW eDrive hajtásláncnak köszönhetően a BMW i3 7,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre – a legkisebb megtorpanás nélkül. A BMW i3s még temperamentumosabb a maga 6,9 másodperces sprintidejével. A BMW i3 170 lóerős, 250 Nm nyomatékot előállító elektromos motorjával 200 kilométernyi emissziómentes vezetési élményt nyújt. A „Life modul” kifejezés egy modern, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült utascellát takar. A gyakran csak „karbon”-ként emlegetett anyag amellett, hogy rendkívül könnyű, erősebb és ellenállóbb az acélnál. Az alacsony tömeg és a mélyen ülő súlypont mind az agilitásra, mind a hatótávolságra igen jó hatással van

A BMW i3 kívülről már a legelső pillantásra csak úgy sugározza magából az agilitást, amelyről stílusosan tanúbizonyságot is tesz. A kétszínű fényezéssel ellátott felületek és a belőlük kiemelkedő, rövid élek a modern dizájn iskolapéldái. Áramló vonalakkal határolt ablakok – amelyek úgy festenek, mintha egyetlen, összefüggő üvegfelületet képeznének – teljessé teszik az autó összképét, egyúttal nagy látószögű panorámakilátást biztosítanak.

Elég egy pillantás az egymással ellentétes irányban nyíló ajtókon át, és a BMW i3 különleges és tágas belső tere azonnal a szemlélő elé tárul. A nyitottságot sugárzó, hívogató kialakítás egyszerűvé és kényelmessé teszi úgy a beszállást, mint a berakodást – mindezért ráadásul semmit sem kell feláldozni a biztonság terén, hiszen az ajtók zárt állapotukban átveszik a B-oszlopok védelmi funkcióját. A BMW i3 minden egyes porcikájára valósággal rá van írva a dinamizmus. Az alapfelszereltségként járó LED-es első fényszórók látványosan fogják közre a márka szimbólumát: a dupla vesét. A lámpák alatt ott a lökhárító, amely optikailag megnyújtja az orr-részt, és ezzel a rajta elhelyezett, nagyméretű irányjelzőket rendkívüli módon erőt sugárzóvá teszi. A diffúzorhoz hasonlatos hátsó lökhárító – amely 40 milliméterrel nagyobb, mint az elődmodellé volt – uralja a széles far látványát. Az üvegezett csomagtér-fedélen az „eDrive” és az „i3” feliratokat a szélekre tolták ki, hogy ezzel még hangsúlyosabbá tegyék az autó sportos és masszivitást sugárzó kiállását. A BMW i kék kiemelésekkel ellátott BMW logó még látványosabbá teszi az autó egyik fő ismertetőjegyének számító „black belt”-et és újfent felhívja a figyelmet autó magától értetődően sportos karakterére.

A hatásos megjelenés titkát a jól megválasztott kiegészítők jelentik. A BMW i3 a legletisztultabb módon bizonyítja ennek igazságát. A finom részletekre kitűnő példa az A- és a tetőoszlopok magasfényű Fekete, matt Króm dekorbetéttel ellátott borítása, amely kiemeli a jármű innovatív dizájnját, egyszersmind eleganciát visz az összképbe. A rendkívüli módon erőteljes fényt kibocsájtó első fényszóróknál a tompított és a távolsági fényszóró, az oldalsó fények, a nappali menetfények és az irányjelzők esetében egyaránt modern LED-technológiát alkalmaznak. Az út ily módon jobb megvilágítást kap, éjszaka pedig kontrasztosabb módon tűnnek fel a tárgyak. A fényszóró vetítési távolsága automatikusan változik. Az oldalsó fények és a nappali menetfények U-alakúak. A távolsági fényszórók extrém módon nagy fényerővel világítják meg több száz méteren az autó előtti utat. A BMW i modellek jellegzetességének számító U-alakú, LED-es hátsó világítótestek a hátsó lámpákat, a féklámpákat és az irányjelzőket foglalják magukban. A lámpák, amelyek még gyenge fényviszonyok közepette is jól láthatóvá teszik az autót, a sárhányókról átnyúlnak a csomagtér-fedélre. A tolatólámpák, a ködzárófények és a fényvisszaverő diódák a hátsó lökhárítóban, a jobb és a bal oldalon kaptak helyet.

A BMW intelligens könnyűépítési koncepciójának részeként a karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tető segít a jármű tömegének csökkentésében, egyúttal lejjebb viszi az autó súlypontját. Mindennek jótékony hatása a fokozott agilitásban és dinamizmusban jelentkezik kanyarvételkor, gyorsításkor és fékezéskor.

Számos mód kínálkozik az egyéniség kifejezésére. Az egyik lehetőséget a BMW i3 modern színsémái jelentik, amelyek hat briliáns színt vonultatnak fel. Újdonság a kínálatban az elegáns Imperial kék és az erőt sugárzó Melbourne vörös, amelyeket a Frozen szürke metál kiemelés tesz még látványosabbá. A színek tisztaságukkal és teltségükkel keltenek bizsergető izgalmat a szemlélőben. A progresszív megjelenést az autóhoz illő, különböző dizájnnal elérhető, 19 és 20 colos könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé.

Függetlenül attól, hogy a BMW i3-at Ön otthon vagy út közben tölti-e, az intelligens töltési lehetőségeknek köszönhetően Ön garantáltan megőrzi a rugalmasságát, emellett annak az előnyeit élvezheti, hogy a napi távolságok megtételéhez szükséges energia rövid idő alatt betöltődik az akkumulátorba.
Az adatok, amelyeknek maghatározása átlagos értékek figyelembevételével történt, számos különböző tényező – például a hőmérséklet, a vezetési profil és a villamosenergia-ellátás – hatására változhatnak.

A nyilvános egyenáramú (DC) töltőállomások segítségével Ön extra gyorsasággal töltheti fel  BMW i3 (94Ah) típusú autóját. A nyilvános váltóáramú (AC) töltőállomások lehetővé teszik a hatékony éjszakai vagy a hosszabb időtartamú parkolás során való töltést. Miközben Ön vásárol vagy éppen vacsorázik, kevesebb mint három óra alatt 80%-osra töltheti fel BMW i3 (94Ah) típusú autójának akkumulátorát.

Otthoni töltés: rugalmas és kényelmes. Az autójához alapfelszereltségként mellékelt töltőkábel segítségével Ön például éjszaka is feltöltheti BMW i3 (94Ah) típusú autóját.

A BMW i3 a mobilitás teljesen újfajta felfogását testesíti meg. A koncepció egy átfogó megközelítésen alapul, amely a jármű teljes életciklusát figyelembe veszi a fejlesztéstől a gyártáson át egészen az újrahasznosításig. Számos anyag megújuló erőforrások felhasználásával készült – a BMW i3 gyártása pedig 100%-ban megújuló energiaforrások segítségével történik. A vezetési élményt nem is kísérhetné ennél jobb érzés.

A BMW i3-mal Ön a fenntarthatóság elvét könnyedén ültetheti át a gyakorlatba. Például akkor, amikor halad az autóval, az nem bocsájt ki káros anyagokat. Mindez csökkenti a nagyvárosok légszennyezettségét, ily módon Ön több friss levegőt lélegezhet be. Amennyiben Ön „zöld” vagy az otthonában található napkollektorok által termelt energiát használ fel a töltéshez, valóban zéró emisszióval autózhat. Az ECO PRO mód pedig növeli a hatótávolságot és általánosságban csökkenti a villamosenergia-fogyasztást.