A BMW i3 mindig kész az indulásra – és arra, hogy új utakat fedezzen fel. Teszi mindezt stílusosan, a felvillanyozó vezetési élményhez méltóan trendteremtő dizájnnal. A BMW i3 nem ül fel semmilyen divathullámra – ez az autó a magabiztos életstílus kifejezője. Progresszív formanyelve letisztultságot fejez ki és egyértelmű utalást tesz a lounge-jellegű belső térre. Utóbbi könnyed stílusa mellett fenntartható anyagaival és praktikus részleteivel hódítja meg Önt. Egy olyan járműről van szó tehát, amely az egyéniségével maga diktálja a trendeket.

A futóműtől az utascelláig: a hajtásláncelemek és a könnyűéptésű komponensek intelligens ötvözése a forrása a BMW i3 semmi máshoz nem fogható dinamizmusának. A tisztán elektromos BMW eDrive hajtásláncnak köszönhetően a BMW i3 7,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre. A BMW i3s még temperamentumosabb a maga 6,9 másodperces sprintidejével. A BMW i3 170 lóerős, 250 Nm nyomatékot előállító elektromos motorjával 260 kilométernyi emissziómentes vezetési élményt nyújt. Amellett, hogy a napi hatótávolsága ugyanekkora, a BMW i3s 184 lóerőt és 270 Nm-nyi nyomatékot állít elő. A „Life modul” kifejezés egy modern, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült utascellát takar. A gyakran csak „karbon”-ként emlegetett anyag amellett, hogy rendkívül könnyű, erősebb és ellenálóbb az acélnál. Az alacsony tömeg és a mélyen ülő súlypont mind az agilitásra, mind a hatótávolságra igen jó hatással van.

A BMW i3 a mobilitás teljesen újfajta felfogását testesíti meg. A koncepció egy átfogó megközeltésen alapul, amely a jármű teljes életciklusát figyelembe veszi a fejlesztéstől a gyártáson át egészen az újrahasznostásig. Számos anyag megújuló erőforrások felhasználásával készült – a BMW i3 gyártása pedig 100%-ban megújuló energiaforrások segítségével történik. A vezetési élményt nem is kísérhetné ennél jobb érzés.

Az autó egyszerűen tölthető „zöld” energiával, amelyet például Ön állított elő a saját otthonában napelemek segítségével. Mindemellett pedig ott az ECO PRO mód, amely növeli a hatótávolságot és csökkenti az energiafelhasználást. A kenaf kiterjedt alkalmazásának jóvoltából kiválthatók a kőolaj-alapú műanyagok, egyszersmind csökken a BMW i3 tömege is – hiszen a kenaf szálak 30%-kal könnyebbek, mint a hagyományos anyagok. A szálak egy olyan mályvaféléből származnak, amely az átlagosnál nagyobb arányban alakítja át a CO₂-t oxigénné.