Az elmúlt időszakban sok hír látott napvilágot arról, hogy a Tesla-Panasonic páros lelassította az akkumulátorgyártás felpörgetésére tett lépéseit. Most pedig maga Elon Musk erősítette meg a hírt, hogy nem fejlesztik a Nevada Állam-béli Gigafactory 1 termelés kapacitását, annak éves teljesítménye továbbra is 23 GWh éves szinten.

„Mind a Tesla, mind a Panasonic továbbra is jelentős pénzeket fektet a Gigafactory-ba. Úgy véljük, hogy a meglévő gyártóberendezések fejlesztésével sokkal többre jutunk, mint amennyit korábban becsültünk. Közel ugyanakkora nyereséghez juthatunk a meglévő gyártósorok korszerűsítésével, mintha új berendezések szereznénk be. Természetesen továbbra is új beruházásokat fogunk eszközölni a Gigafactory 1-ben. A legfontosabb kijelentés továbbra is az, hogy az akkucellák iránti igényünk továbbra is meghaladja gyártási kapacitásunkat. Ez továbbra is alapvető tény marad Tesla jármű és a Powerwall / Powerpack akkumulátorok gyártása során.”

Eddig szinte mindenki biztosra vette, hogy a nevadai Gigafactory 1 éves kapacitása 35 GWh körül alakul, ám a valóság ezzel szemben az, hogy inkább 23 GWh az éves kapacitás. Jó hír, hogy egy a 23 GWh csupán nagyjából a 2/3-a annak, amit a gyár maximálisan elő tudna állítani, tehát valós lehet a 35 GWh, de egyelőre nem kivitelezhető ennek a számnak az elérése.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/