Megállapodott a Fiat Chrysler a Teslával, így az európai cég saját flottája részeként számolhatja el a jövőben az amerikai elektromosautó-gyár gyártmányait. Mindez azért fontos az olaszoknak, mert így várhatóan nem sértik majd meg az Európai Unió jövő évtől szigorodó károsanyag-kibocsátási szabályait. Az egyelőre nem világos, mennyit fizet a Fiat Chrysler a Teslának, a brit üzleti napilap, a Financial Times szerint több száz millió eurós tételről lehet szó.

A szabályok szerint egyes autógyárak értékesíthetik a kreditjeiket. A Tesla csak ebből és csak az Egyesült Államokban körülbelül egymilliárd dollárnyi bevételre tett szert az elmúlt három évben. Arra is lehetőség van, hogy az autógyárak cégen belül átlagolják a kreditjeiket, így tett például a Peugeot-t, a Citroent és az Opelt gyártó PSA csoport.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/