A BYD sencseni székhelyén mutatta be legújabb, 27 méter hosszú teljesen elektromos autóbuszát. A K12A névre keresztelt duplacsuklós, négytengelyes elektromos busz összesen 250 utas szállítására alkalmas. A le- és felszálláshoz pedig összesen hét darab kétszárnyú ajtót építettek be a mérnökök.

Hirdetés

Az egész jármű alumíniumból készült, az elektromos motorok és az akkumulátorok a padló alatt kapott helyet. A világ leghosszabb elektromos busza egyetlen töltéssel 300 kilométert tud megtenni és az akkumulátorok váltóáramról és egyenáramról is egyaránt feltölthetők. Végsebessége pedig elérheti a 70 km/órát is, a kínai cég elsősorban zárt pályára vagy gyorsforgalmi rendszerekhez (BRT) tervezte a buszt.

Továbbá a BYD azt állítja, hogy az autóbusz kapcsolható összkerékhajtást kapott, ezzel a lépéssel pedig kiválóan alkalmazkodhat a terepviszonyokhoz, miközben csökkenthető a jármű energiafogyasztása.

A hírt sokan kétkedve fogadták, mivel a BYD április elsején mutatta be az elektromos buszt. De, nagyon úgy néz ki, hogy a hír valós valós. Valódi elektromos buszról beszélhetünk és nyoma sincs áprilisi bolondozásnak. Ugyanis a hivatalos leleplezést követően megjelentek az első videók a működő BYD buszról.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/