Több, mint 1 millió CHAdeMO kompatibilis e-autó van forgalomban

1

A CHAdeMO szövetség érdekes számokat adott közre nem is olyan régen, összevetve az EV-Volumes.com oldalán található adatokkal.
Rögtön kezdésnek egy adat: közel 5 millió elektromos autó van szerte a világban, aminek 2/3-a tisztán elektromos, míg a maradék 1/3 plug-in hibrid. Ez utóbbi kategória szereplőinek 49%-a villámtölthető.

A tisztán elektromos autók esetében a töltési szabványok az alábbi megoszlásban szerepelnek:
– GB/T (Kína esetében):37%
– CHadeMO: 22%
– Tesla (az összes villámtöltési módot ideszámítva): 22%
– CCS kombó (Type1 és Type2): 13%
– 3 fázisú Type 2 AC: 6%

Összességében több, mint 760ezer CHAdeMO kompatibilis elektromos autó működik globálisan, amihez ha hozzávesszük a Tesla számait, akkor 1,3 milliót kapunk. A CHAdeMO így maga hozza a 22%-os részesedést (a Teslával együtt már 44%-ot) globális szinten, Európában pedig az 50%-ot.

Ám a Tesla Model 3-nak köszönhetően (ami elsősorban CCS-t támogat majd az USA-n kívül) erős visszaesés várható a CHAdeMO töltők növekedésének ütemében. Ha már Európa, nézzük meg az itteni töltők megoszlásának arányát:
– CHAdeMO: 33% (209 000)
– CCS Combo 2: 30% (189 000)
– AC Type2: 21%

A CCS szabvány egyre inkább növekedni fog majd, köszönhetően a Tesla Model 3-nak és az európai, elsősorban német márkák egyre bővülő kínálatának. Kontinensünkön valószínűleg át fogja venni a CCS a vezető töltési megoldás szerepét, de világszinten ha megvalósul a CHAdeMO és a kínai GB/T szabvány összeolvadása, akkor nem kérdéses az első hely!

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!