Norvégiában is népszerű a Tesla Model 3

0

Pár napja foglalkoztunk témával, miszerint a Model 3 pár nap leforgása alatt felforgatta a teljes e-autós piacot Németországban, letaszítva minden addigi versenyzőt a dobogóról. Az addig évekig magabiztosan uralkodó Renault ZOE gyakorlatilag 1 hét leforgása alatt visszaszorult a 2. helyre.
Most nézzük meg viszont Európa másik e-autós Mekkáját, Norvégiát. Jött ugyanis a hír, miszerint az országban 20 nap alatt több, mint 2500 Model 3 lett “kosárba rakva”. Érdekes arány, hogy a Model X és S modellek összesen csupán 300 darab környéki megrendelést tudhattak magukénak ezen időszak alatt, igaz ezek jóval drágább modellek. És még van 11 nap a márciusból, így igen szép számokkal zárhatja a hónapot a Tesla, köszönhetően elsősorban a Model 3-nak. Az alábbi kimutatást a teslastats.no készítette:

Norvégiában így most jelenleg 34.720 darab Tesla van és a Model 3 maga 10%-al növelte ezt a számot az elmúlt hetekben.
Norvégiában amúgy továbbra is a legnagyobb a növekedés az e-autós piacon. A tisztán elektromos autók eladásai 32,2%-os növekedést produkáltak tavaly az országban, amihez ha hozzávesszük a plug-in hibrideket is, akkor ez a szám már 49,1 %.

Sajnos Németországhoz hasonlóan itt is van egy vesztese a Model 3 térnyerésének, az országban eddig ugyanis a Nissan Leaf volt a piacvezető. Ők tavaly márciusban 2172 darabot tudtak eladni belőle Norvégiában. A kereslet is megcsappant a Leaf iránt, amire a Nissan válasza az, hogy gyakorlatilag ingyen hitellel (0,25%-os kamat) kínálja az autót.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/