Németországban két hét alatt elvert minden e-autót a Tesla Model 3

2

A Tesla Model 3 sikerre született és úgy tűnik, hogy Európában sem lesz más a típus sorsa. Ezúttal Németországból érkeztek adatok arról, hogyan teljesít a február 13-án, Münchenben indult forgalmazás óta.
Németországban közel 81 millió ember él, akik rendkívül elkötelezettek a saját márkáik és úgy összességében hazai autóiparuk iránt. Úgy tűnik azonban, hogy a Tesla képes még ezen érzelmeket is felül írni.
Első körben nézzük meg az alábbi ábrát, amin a Németországban jelenleg is kapható típusok szerepelnek. Hihetetlen, de 6 nap alatt a Model 3 letaszította a Renault ZOE-t az első helyről. Az ábrán látható adatok a február 19-i állapotot mutatják:

Az országban a KBA (Kraftfahrtbundesamt), mint az illetékes közlekedési hatóság adja ki a rendszámtáblákat és végzi az autók regisztrációját. A kiadott e-autós engedélyek az alábbiak szerint alakultak:
Egy kicsit részletesebben és még beszédesebben mutatja be 16 nap helyzetét az következő ábra, amin szintén a kiadott rendszámok mértéke látható február 13 és 28 között:
Ugyanezen adatok százalékos megoszlásban is megtekinthetők, amin az is látható, hogy az említett időszakban a forgalomba helyezett új e-autók 32%-a Tesla Model 3 volt:

2019 január végén még az alábbi számok voltak a német e-autós piac jellemzői:

  • Renault ZOE: 17,7 %
  • VW e-Golf: 16,5 %
  • BMW i3: 14,3 %

Az adatokból tehát látható, hogy az ottani elektromos autós piac uralkodójává csupán 2 hét alatt lépett elő a Tesla és ez még csak a kezdet! A kiszállítások viszonylag lassan mennek Európában és a behajózható Model 3-ak is jelenleg korlátozott létszámban állnak rendelkezésre. De mi lesz itt, ha ezek a szállítmányozási anomáliák rendeződnek? Sokan azt mondják, a Model 3 összeszerelési minősége nem közelíti meg az európai nagyokét, ám nem nagyon hallani ilyen okok miatt visszaadott autóról. Egy ilyen esetről lehet tudni, de az a vásárló is másik Model3-at választott, nem a pénzét kérte vissza.

A fenti adatok a „német autók hazájából” származnak, de például Norvégiában még ennél is nagyobb a Model 3 aránya, ahol napi több, mint 100-at rendelnek belőle!

Sokan azért is szeretik a Teslát, mert ember és felhasználó-közeli. Keményen dolgoznak minden olyan akadály elhárításán, ami a technológia, vagy a márka terjedését akadályozná. Elég csak azt nézni, hogy az önmagában hihetetlen fegyverténynek számító Supercharger hálózat hamarosan megkapja a V3 bővítményt, aminek segítségével egy Model 3 csupán 5 perc alatt közel 120 km-re elegendő energiát tud magába szívni!

A Tesla Model 3 tehát már itt van a német autóipar nyakán és nincs visszaút!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!