A Ford Mexikóban és Michiganban gyártaná elektromos autóit.

0

A legújabb sajtóértesülések szerint a Ford elkezdte az előkészítő munkát két gyárával kapcsolatban, ahol a tervek szerint jövőbeni elektromos autóit készíti majd.
Az egyik helyszín a mexikói Cuautitlan, ahol a Mustang-ihlette tisztán elektromos crossover készülne majd, 2020-tól.
A másik helyszín már az Egyesült Államok területén belül van, Detroit mellett, Michigan Államban. A Flat Rock Összeszerelő Üzem komolyabb szerepet kap, már ami a darabszámot illeti.

Az itt készülő elektromos autók alapját már az a padlólemez adhatja, amit a Ford és a Volkswagen közösen fog fejleszteni. Ez a tény viszont azt is előre vetítheti, hogy nem igazán fog gyorsan beindulni a gyártás, hiszen az említett közös munka még csak az elején jár. A Ford 2023-ig közel 900 millió dollárt fog befektetni a michigani gyárba, ahol éppen most vezették ki a két-műszakos munkarendet, de az elektromos autók iránti keresletnek hála nemsokára újra bevezethetik, ami 900 munkahelyet jelentene ismét a gyárnak.
Az európai gyártási tervekről nincsen szó, de amerikai márkaként érthető, hogy elsősorban oda koncentrálnak.

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/