A Ford kivárt, de pokolian gyors lesz a Mustang-ihletésű elektromos crossoverük

0

A Ford már régóta szövögeti terveit, hogy megalkossanak egy tisztán elektromos autót. Noha már piacra dobták a Ford Focus electricet, de ha az eladásokat nézzük, akkor azzal a modellel nem érek el áttörő eredményeket. Most pedig egyre több információ derül ki a tisztán elektromos-meghajtású crossoverről.

Bill Ford, a Ford ügyvezetője optimista hangnemben beszélt a Mustang stílusjegyeket is felvonultató újdonságról. „Mikor először felbukkant az elektromosítás fogalma az autóiparban akkor az piac szereplőinek választani kellett: vagy leteszi a voksát egy olyan zöld autó mellett, amelynek vezetése semmilyen maradandó élményt nem nyújt a vásárlónak, vagy a másik irányba indul, és olyan autót készít, ami rengeteg fosszilis üzemanyagot fogyaszt, ám ezért cserébe öröm vezetni. Mára azonban eljutottunk egy olyan pontra, amikor már mindkét opció megvalósítható egy e-járműben.”

Tehát a legtöbb autógyártó kivárt, és sokáig ellenállt a kísértésnek. Minderre megvolt az okuk, ugyanis nem szerettek volna olyan modellekbe és technikába energiát és pénzt fektetni amit aztán unalmas lesz vezetni.

A tavalyi pénzügyi beszámoló közben megerősítették, hogy a mindenkit lázban tartó elektromos Fordot még az idén bemutatják, értékesítése pedig 2020-ban elstartol. Tehát hamarosan már az utakon láthatjuk a modellt, viszont az még egyelőre rejtély, hogy mik lesznek a pontos paraméterek. A legutóbbi információk szerint a 482 kilométeres hatótávolság garantált lesz. Hamarosan meglátjuk!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!