A Ford még az idén bemutathatja a tisztán elektromos Mustang-jellegű crossowerét

0

A Ford már régóta szövögeti terveit, hogy megalkossanak egy tisztán elektromos autót. Noha már piacra dobták a Ford Focus electricet, de ha az eladásokat nézzük, akkor azzal a modellel nem érek el áttörő eredményeket.

2017 október elején érkezett a hír, melyben az állt, hogy a Ford létrehozott egy csapatot akik kifejezetten az elektromos Fordok fejlesztésén fognak dolgozni. A csapat a Team Edison nevet kapta. Tavaly pedig egy újabb hír látott napvilágot, miszerint a Ford emeli a tétet és megduplázta az eredeti tervekhez szükséges pénzösszeget. 4-5 milliárd dollár helyett 11 milliárd dollárt szánnak az elektromos autók fejlesztésére. Tavaly októberben pedig a Ford egy új hirdetési kampányt indított, melynek legújabb promóciós anyagában a gyártó életének több kulcsfontosságú pillanatába is betekintést nyerhetünk. Az elmúlt 115 évet és a jövő történéseit mutatja be a kis videó. Miközben Bryan Cranston beszél, a klip klasszikus Mustang modelleket mutat, majd egy éles váltással egy eddig még nem látott modell tárul a szemünk elé.

[vc_video link=”https://youtu.be/HVlfclOpsK8″ align=”center”]

Ahogy telt, múlt az idő, a gyártó sem rejtette véka alá, hogy valami Mustang szerüségben gondolkodnak. Azonban a bemutató pontos dátuma egyelőre nem ismert, ám a gyártó hivatalos formában is megerősítette, hogy az idén érkezik a várva várt modell! A Mustang stílusjegyeket felvonultató elektromos-meghajtású crossover bemutatása a vállalat éves pénzügyi jelentésében is szerepel. „A közeljövőben egy új, tisztán elektromos-meghajtású modell is bemutatásra kerül.” Részleteket még nem árultak el, csak annyit, hogy még az idén bemutatják és a gyártás beindítását pedig 2020-ra tervezik.

A következő hónapokban már számíthatunk a pontosabb információkra, azonban a Ford már most jelezte, hogy az egyik legnagyobb dobása a töltési procedúra könnyítése lesz. Hogy mire is gondoltak, azt homály fedi, de Sherif Marakby a Ford önvezető részlegének alelnöke korábban még egy ilyen kijelentést tett: „Bedobni egy töltőt a csomagtartóba és azzal együtt útnak indítani az ügyfelet nem éppen a legjobb módja annak, hogy az elektromos autózást népszerűsítsük. Mi azon dolgozunk, hogy egy újfajta élménnyel ajándékozzuk meg a vásárlóinkat, így azok is venni fogják a modelljeinket akik most még szkeptikusan fogadják a technológiát.”

Hamarosan megtudjuk!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!