A Pirelli is beszáll az e-autókhoz tervezett abroncsok piacára

0

Sokszor kérdezik egymástól az e-autósok, hogy érdemes-e direkt az ilyen járművekre kifejlesztett abroncsokat vásárolni. Valahol érthető ezen gumik megjelenése, hiszen a nagyobb terhelés a rögtön felépülő nyomaték miatt jobban koptatja a „hagyományos” abroncsokat. Továbbá fontos tényező még ezen gumik esetében az alacsony gördülési ellenállás és a súrlódási zaj is.
Ezt a problémát ismerte fel a Hankook és a Goodyear is, ezen gyártók már külön abroncstípust hoztak létre az elektromos autók számára. Ez utóbbi a Genf motor Show-t választotta az abroncs bemutatására, akárcsak idén a Pirelli. Megemlítenénk még a Continentalt is, akik szintén egy különleges abronccsal készülnek, elsősorban elektromos haszongépjárművek számára, e.MotionPro néven.

Az új abroncs a Pirelli P Zero családban kap helyet és az Elect megjelölést kell keresse az, aki ilyen gumikat kíván vásárolni.

Matteo Battaini, a márka marketingfőnöke úgy nyilatkozott az újdonságról, miszerint az új abroncs a Pirelli válasza a rendkívül gyorsan bővülő e-autós piacra, ami manapság már teljesen reális valóság. A Pirelli P Zero Elect ráadásul már olyan autómárkákat tudhat fő partnerének, mint a Jaugar. Az I-Pace külön arra fejlesztett gumikat kapott a Pirellitől, ezt onnan ismerhetjük fel, hogy a márka és típusjelzés után egy J betű is szerepel az abroncs oldalán.

A Pirelli szerint egy jól megtervezett, direkt e-autós abroncs akár 10%-al is ki tudja tolni egy e-autó hatótávját.

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!