Akár 50 kilométerrel nagyobb elektromos hatótávot ad a BMW és a Pirelli gumiabroncsa

0

A BMW Group és a Pirelli közösen fejlesztette ki a vadonatúj, 20” méretű P Zero Winter 2 téli gumiabroncsot, amelynek középpontjában az „A osztályú” gördülési ellenállásnak köszönhetően a minél nagyobb tisztán elektromos hatótávolság áll. Így akár 50 kilométerrel nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot is eredményez a BMW i7 számára.

A BMW sorozatgyártásban kínált modelljei alatt minden esetben a legmagasabb minőségi és technológiai szabványok mentén, kifejezetten az adott modell sajátosságai szerint megtervezett gumiabroncsok gurulnak, amelyeket a bajor márka egyedi csillagjelölései hitelesítenek. Ez utóbbiak garantálják, hogy a BMW modelljei alá szerelt gumiabroncsok a BMW által támasztott legszigorúbb elvárásoknak is maradéktalanul megfelelnek, optimális teljesítményt és biztonságot garantálva. Ezt erősíti a Pirelli Perfect Fit stratégiája is, amelynek égisze alatt minden speciális gumiabroncsot a leendő autótípus sajátosságai szerint fejlesztenek tovább.

A nyári gumiabroncsokhoz képest a téli gumiabroncsok nagyobb gördülési ellenállásukkal képesek növelni az adott autó tisztán elektromos hatótávolságát, mivel összetételüket és futófelület-mintázatukat a havas és nedves, hideg aszfalton való tapadásra optimalizálták. A gumiabroncs gördülési ellenállása a guruláshoz szükséges erőkifejtés mértékét írja le, ami közvetlenül befolyásolja az autó hatótávolságát. Az új, Pirellivel együttműködésben kifejlesztett, 20” méretű gumiabroncs a hagyományos téli gumiabroncsokhoz képest akár 50 kilométerrel nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot is eredményez a BMW i7 számára. A Pirelli P Zero Winter 2 gumiabroncs jelentős technológiai előrelépésnek tekinthető, kiváltképp az összetétel és a futófelület-mintázat terén.

„A BMW Group és a Pirelli közötti együttműködés fontos mérföldkőnek számít a téli gumiabroncsok által kínált tisztán elektromos hatótávolságokat növelni képes technológiai innovációk terén” – fogalmazott Dr. Mihiar Ayoubi, a BMW Group vezetési élményt fejlesztő részlegének alelnöke.

A BMW Group és a Pirelli közös fejlesztése összhangban van a két vállalat fenntarthatósági céljaival: ahol csak technikailag lehetséges, megújuló alapanyagokat használnak és csökkentik létesítményeik ökológiai lábnyomát. E partnerség a BMW és a Pirelli környezettudatos mobilitásról alkotott közös elképzelését helyezi a középpontba és a gumiabroncs-technológia határainak szüntelen feszegetése iránti elköteleződésüket hirdeti. A Pirelli P Zero Winter 2 gumiabroncs 2024 augusztusától lesz elérhető a BMW 7-es sorozat számára. A cél az, hogy az innovatív technológiát hamarosan a BMW további modellsorozatai is megörököljék, kezdve 2024 második felében az új BMW X3 modellel.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!