Tavaly nyáron jelentkezett be a német e-autós startup egy új városi kisautóval, ami az e.Go nevet kapta és rögtön 3-féle, akkumulátor-kapacitás alapján megalkotott verzióval rukkoltak elő. A németországi kezdőára a 20 kWh-s pakkal szerelt autónak 15.900 euró lesz, ami forintban csupán 5 millió környékén lenne. A technikai részletek vonatkozó cikkünkben megtalálhatók!Most pedig újabb információk ismerhetők meg az autóról, pontosabban az, hogy a vállalkozás Genfben tett bejelentése értelmében élne a Volkswagen ajánlatával az MEB padlólemezzel kapcsolatban. Az ajánlat pedig igen gáláns, ugyanis pár napja az egyik nagy hír az volt az autóiparban, hogy a Volkswagen lehetővé teszi bármilyen autógyártónak, hogy felhasználhassa a MEB platformot és annak fejlesztéseit. Ezzel az e.Go lesz az első olyan külső autógyártó, aki autóját a VW padlólemezére építi majd.

Hirdetés

Prof. Dr. Günther Schuh (CEO – e.GO Mobile AG) így nyilatkozott:

“Nagyon örülünk annak, hogy a Volkswagen Group felajánlotta nekünk ezt az együttműködést. Az e.GO agilis termékfejlesztése és erőssége az extrudált alumínium térhatárokon alapuló kis sorozatú járművek építése. Az MEB padlólemez pedig gyorsabbá, erősebbé és költséghatékonyabbá teszi vállalkozásunkat.”

De megszólalt Dr. Herbert Diess ( CEO – Volkswagen AG) is:

“Moduláris transzverzális eszköztárunk bizonyította, hogy a padlólemezek szakértői vagyunk. Több, mint 100 millió járművünk már saját fejlesztésű padlólemezeinken alapul. Az MEB padlólemez segítségével pedig most áthelyezzük ezt a sikeres koncepciót az elektromos korszakra, és megnyitjuk azt más autógyártóknak is. Az MEB az e-mobilitás viszonyítási pontajként működik, mely segítségével a CO2-semleges, biztonságos, kényelmes gyéni mobilitás a lehető legtöbb ember számára elérhetővé válik. Mivel az MEB alacsony költségen tartja az autógyártást, még olyan kis sorozatszámú modellek gyártása is hatékony lehet segítségével, mint az I.D. Buggy! Örömömre szolgál, hogy az e.GO lett az első partner, aki elektromos platformunkat egy közösen meghatározott járműprojekt alapjaként használja.”

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/