Már biztos! A Volkswagen tisztán elektromos módban hozza vissza a legendás homokfutóját a Buggy-t.

Hirdetés

A fenti képen jól látszik, hogy a tanulmány erős hasonlóságot mutat az 1960-as években debütáló modellre, mely akkor még a Beetle karosszériájára került megépítésre. A németek szeretnék, ha a két modell között lenne némi kapcsolat, azonban az újdonság már a vállalat elektromos autók számára készített MEB platformját használná.

Klaus Bischoff, a VW főtervezője így nyilatkozott: “A Buggy több mint egy autó, vibráló és energikus mivolta tette népszerűvé. A VW pedig azon van, hogy ez a tisztán elektromos változatról is elmondható legyen. Mindez pedig remekül szemlélteti, hogy hogyan tud az elektromos mobilitás tökéletes kapcsolatot képezni a klasszikus előd és modern újraértelmezés között.”

A Beetle karosszériáját felhasználva korábban számos egyedi készítésű vagy alacsony példányszámú különleges megjelenésű modell látott napvilágot. A Volkswagen ezek számát nagyjából 250 ezer környékére teszi.

Hogy jelen esetben csak a tisztán elektromos MEB platform promóciójáról vagy a Buggy sorozatgyártásának valós lehetőségéről van-e szó azt majd március 7-én a Genf Autószalon nyitányát követően tudhatjuk meg.

Személy szerint örülnék, ha a VW egyre több klasszikus modellt támasztana fel tisztán elektromos meghajtással. Továbbá várunk szeretettel a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt!