A Volkswagen platformján térhet vissza az elektromos Ford Fiesta

0

Alig telt el egy hét, hogy a Ford 47 év és nyolc generáció után leállította a Fiesta gyártását, hogy az átadhassa a helyét a tisztán elektromos Ford Explorer-nek. Most úgy tűnik, hogy az amerikai autógyártó vállalat nem hagyja teljesen veszni a klasszikusát.

A Ford európai főnöke megosztotta azt a hírt, hogy a vállalat szemmel tartja a Volkswagen ultrakompakt ID.2all tisztán elektromos modelljét és annak platformját a jövőben. Mindezt a Ford Europe vezetője, Martin Sander árulta el az Automotive News Europe- nak adott interjújában, ahol a vezető kijelentette, hogy nem zárkóznak el egy tisztán elektromos Fiesta lehetőségétől.

Továbbá Sander elárulta, hogy a Ford „nagyon konstruktív és pozitív együttműködést ápol a Volkswagennel és valószínűleg megvizsgáljuk a lehetőségeket, hogy ezt a következő szintre emeljük. Egyelőre még nincs eldöntve semmi, de nem utasítunk el mindent.”

Míg a Ford nyitva tartja lapjait a tisztán elektromos Fiesta modellel, fő prioritásuk továbbra is a saját platform fejlesztése, ami Spanyolországban készülhet.

A Ford rájött, hogy Európában a vásárlók inkább a kisebb, tisztán elektromos modelleket részesítik előnyben. Sander szerint: „A kisebb járművek kisebb árrést jelentenek. Egyelőre nem olyan lépésekkel haladunk az európai piacon mint a Volkswagen vagy a Stellantis.”

Jó látni, hogy a Ford nem zárkózik el teljesen a tisztán elektromos Fiesta lehetőségétől, de ahogy Sander elárulta, jelenleg nem ez a prioritása az amerikai autógyártónak.


e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!