Bemutatkozott az Audi Q4 e-tron

3

Javában tart a Genfi Motor Show és a várakozásoknak megfelelően az Audi elhozta a már pár hete pletyka szinten létező, legújabb tisztán elektromos modelljüket. Ahogyan azt mi is megírtuk még februárban, az új jövevény az Audi Q4 e-tron nevet kapta és ez lesz a márka 2020-ig bemutatandó tisztán elektromos modelljéből az ötödik.

Az autó alapesetben is Quattro lesz, hiszen mindkét tengelyt elektromos motor fog hajtani, míg a jármű maga a konszern MEB padlólemezér épül majd! A hátsó motor 150 kW (310 Nm nyomaték), míg az első 75 kW (150 Nm nyomaték) teljesítménnyel hatja majd meg a tengelyeket, az összesített rendszerteljesítmény tehát 225 kW. A 0-100 km/h gyorsulás 6,2 másodperc alatt elérhető.

Az akkupakk mérete 82 kWh, aminek segítségével 450 km (WLTP) hatótáv teljesíthető. A kiváló hatótáv elérésében olyan tényezők lesznek a Q4 segítségére, mint a 0,28-as légellenállási tényező, a hőszivattyús fűtés, vagy a folyadék-alapú hőmenedzsment! Villámtöltés tekintetében 125 kW a maximálisan fogadható töltési teljesítmény, így nulláról 80%-ra közel 30 perc alatt feltölthető az akkupakk.

Külsőre a Q4 e-tron egy kompakt kategóriás SUV lesz, az alábbi méretekkel:

  • Hosszúság: 4.59 méter
  • Szélesség: 1.9 méter
  • Magasság: 1,61 méter
  • Tengelytáv: 2.77 méter

Beülve sem lehet panasza a leendő vásárlónak, hiszen nem lesz „kardánalagút”, ami tovább növeli az első és hátsó üléseken utazók lábterét. De komfortban ez csak a kezdet. Világos és meleg színek dominálnak az utastérben, amivel kellemes kontrasztot alkot majd a sötét padlókárpit. A vezető előtt a már ismert Audi Virtual cockpit digitális kijelzőjén olvashatóak le a legfontosabb adatok, de a középkonzolba épített 12,3″-os színes kijelző is segítségére lesz minden utasnak az információk leolvasásában.

Az Audi Q4 e-tron 2020 második felében kerülhet gyártásba, egy időben az e-tron GT-vel. A márka elektromos offenzívája az e-tron SUV 2018 szeptemberi premierjével vette kezdetét, de itt nincs megállás. 2025-re közel 12 tisztán elektromos modell bemutatását tervezi az Audi.

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!