Tesla Model 3 Performance – akár 433 kilométer megtehető táv télen is

0

Bjørn Nyland már január elején mutatott egy videót, amiben a Tesla Model 3 Performance változatát tesztelte valós körülmények között, meleg időben. Akkor kiváló eredményeket ért el az erősebb Model 3-al, ha még nem láttad akkor mindenképp ide kattintva olvasd el a cikkünket.

Most, hogy Európába is megérkeztek az első Model 3-ak, hazai, hideg körülények között is sikerült letesztelnie az autót. Szintén meglepetés ért bennünket is, hogy milyen jól teljesített hideg időben is a kis Tesla.

Állandó 90 km/h-s sebességgel 433 kilométert tudott megtenni egyetlen töltéssel. Azonban ha folyamatosan 120 km/h-s sebességgel haladt, akkor már az átlagfogyasztás 171 Wh/km-ről megnőtt 218 Wh/km-re. A tempósabb sebességgel pedig “csak” 339 kilométert tudott megtenni. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy télen is kiváló a Model 3 fogyasztása.

  • @90 km/h: 171 Wh/km és 433 km megtehető táv
  • @120 km/h: 218 Wh/km (27%-al nagyobb fogyasztás) és 339 km megtehető táv

Ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/