Négy fejlesztési terület a Porsche-tól

0

A napokban egy érdekes interjút tett közzé a Porsche a saját honlapján. Az interjúban a gyártó kutatási és fejlesztési részlegének igazgatósági tagja, Michael Steiner mesél a gyártó jövőt érintő terveiről.

A Porsche célja nem más, mint olyan autók elkészítése, amelyek a mindennapi vezethetőség mellett az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak és a dinamikus vezetési élményre vágyó ügyfeleknek is megfeleljen. A gyártó folyamatos fejlesztésben halad előre, nem állnak meg a tisztán elektromos Mission E-nél, és szó sem lehet róla, hogy a Mission E bemutatója után csak elektromos autókat gyártsanak. Michael azonban elismerte, hogy a jövőben egyre nagyobb szerephez kell hogy jusson az elektromos hajtáslánc, ugyanis a cél az, hogy 2025-re minden negyedik eladott Porsche valamilyen elektromos technikával kerüljön az új tulajdonosához.

A Porsche következő 10-15 évben arra fog koncentrálni, hogy folyamatosan frissített, megnövelt hatékonyságú belsőégésű motorokat, vonzó plug-in hibrideket és tisztán elektromos sportautókat készítsenek párhuzamosan egymással. Ennek egyetlen egyértelmű oka van, mégpedig a világ különböző pontjain más-más szinteken áll az elektormobilitás népszerűsége, ezért rugalmasnak kell lennie a gyártónak. Ennek velejárójaként a Porsche egy négydimenziós fejlesztésbe kezd, aminek az első eleme a teljesen elektromos modellek lesznek. Ugyanis többször hangoztatták, hogy a Mission E csak a kezdet, később további tisztán elektromos modellek érkezhetnek. A cél az, hogy folyamatosan a jelenlegi modellek is megkapják az elektromos változataikat, majd jöhetnek a Mission E-hez hasonló egyedi járművek. Ezért a Porsche az Audival közösen fejleszti az autók alá kerülő padlólemezt.

A második szakaszban a Porsche a meglévő modelleket akarja még praktikusabbá tenni, ugyanis a gyártó szerint van igény az ilyen megoldásokra.

Harmadik fázisként a gyártó elkötelezett a közutakra szánt versenyautók mellett, ezért automata váltók helyett manuális egységekkel szerelnék az ilyen autóikat.

Végül negyedik fázisként több olyan modellt is ki akarnak találni ami egyedi életstílushoz alakítanak ki. Ezek egyszerre nyújtanák a kikapcsolódás és a luxus élményét.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]