Jelentős mennyiségű Porsche Mission-E érkezhet évente

0
Reklám

A Porsche 2015-ben a Frankfurti Autószalonon mutatta be az első teljesen elektromos autójuk tanulmány változatát, a Mission-E-t. Azóta eltelt idő alatt a Posche nem ült a babérjain, hanem folyamatosan fejlesztette a modellt, hogy az ígért 2019-es debütálási dátumra már sorozat gyártott modell lehessen az első elektromos Posche-ból.

A vállalatnál már gőzerővel készülnek a gyártásra, a Mission-E lenne az első nagy dobása a gyártónak, de tudják ők is, hogy nagy fába vágták a fejszéjüket.  Albrecht Reimold a Porsche gyártásért felelős igazgatósági tagja így nyilatkozott: “Az első felszereléseket 2018 elején hozzuk be a gyárakba. Minden a lehető legjobban úton halad, élvezzük az első prototípusok látványát. Azonban a végleges gyártási dátumot, a 2019-et tartjuk szem előtt!”

Az Audival közösen fejlesztenek egy teljesen új padlólemezt aminek a neve “Premium Platform Electromobility” (PPE), de ez közel sem azt jelenti, hogy egységes autók születnének a négykarikás vállalattal, illetve a Mission-E sem csak egy futó kaland lesz. Reimold így kommentálta: “Jelenleg az első generációra koncentrálunk, most abból szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni. Az ikonikus 911 is már a hetedik generációnál jár, aminek számos alváltozata van a piacon. A kreativitásunk nem ismer határokat, így természetes, hogy fontolgatunk egyéb változatokat is a Mission E esetében. De, először csak egyet!”

Reklám

Számos autógyártó úgy gondolja, hogy az autók életciklusa 5-7 év között alakul, sajnos lehet látni, hogy ez manapság egyre rövidül. Így kérdéses, hogy mennyi időt adnak az első generációs Mission-E-nek?

Az ügyfeleket nagyon érdekli a teljesen elektromos Mission-E, sokan jelzik a vételi szándékukat a Porsche felé, de még nem vesznek fel előre megrendeléseket. Reimold beszélt az éves darabszámokról is: “A munkahelyek első terveit úgy kalkuláltuk, hogy nagyjából 20 ezer darabot tudjunk gyártani évente. Természetesen hagytunk ebbe az előkalkulációba némi mozgásteret is, hogy növelni tudjuk ezeket a számokat.”

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!