Pénzt ad karpótlásként a vietnámi autógyártó, ha meghibásodik az autója

0

A vietnámi VinFast 2021 november közepén jelentette be, hogy a Pininfarina által tervezett tisztán elektromos autók előrendelése 2022 közepén kezdődik meg az Egyesült Államokban. A vietnámi elektromos autók szállítását pedig 2022 negyedik negyedévében kezdte meg a VinFast.

Az ígérteket betartotta a VinFast, ugyanis 2022 novemberében kezdte meg az első VF 8 elektromos modellek szállítását a tengerentúlra, amely 26 nappal később, 2022. december 20-án érkeztek meg a kaliforniai Benicia kikötőjébe. A piaci bevezetés nem volt felhőtlen, ugyanis a szerencsés vásárlók csak 2023 márciusában vehették át az első modelleket, miután a szoftverproblémákat orvosolta a VinFast.

Tulajdonképpen a vietnámi gyártó jól és pontosan indított, de azért van még mit csiszolnia az elektromos autóikon. Főleg szoftveres oldalon, ugyanis „kirívó hibákat” talált az amerikai NHTSA, melyeket a VinFast május 25-én egy OTA frissítésben elvileg javított.

A szerencse tehát nem állt a VinFast oldalán miután az USA-ban bemutatkozott. Azonban, hogy mégis a megbízható autógyártó látszatát keltse a vietnámi VinFast, elindított egy programot és pénzzel kárpótolja a vásárlóit, ha valamilyen probléma merül fel az elektromos autójával.

A “Special Aftersales Policy” névre keresztelt program egy korlátozott ideig tartó ajánlat, ahol a VinFast pénzt ad a jármű tulajdonosának, ha az meghibásodik.

  • Egyes típusú hiba: a probléma nem befolyásolja a jármű használatát. Ezért az ügyfeleknek 100 dollár kártérítést fizet a VinFast
  • Kettes típusú hiba: a probléma valamilyen hatással van a járműhasználatra. A VinFast 300 dollárt fizet a tulajdonosnak a közúti segítségnyújtás mellett.
  • Hármas típusú hiba: amennyiben három munkanapon túli javítást igényel a probléma, úgy a VinFast 100 dollár kártérítést fizet az ügyfélnek a negyedik naptól.

A kártérítést utalvány vagy készpénz formájában juttatja el a boldogtalan tulajdonosnak a VinFast. Továbbá a VinFast felhívja arra a figyelmet, hogy ez a program nem terjed ki arra az esetre, ha balesetben sérül az autó, vagy ha nem a gyártó utasításainak megfelelően használták a járművet.

A “Special Aftersales Policy” 2023. június 15-én lépett életbe az Egyesült Államokban, Kanadában és Vietnámban. A VinFast az európai debütálás után az öreg kontinensen is életbe lépteti a legújabb programját.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!