Újabb kempingfelszerelésekkel bővül az elektromos Rivian pickup

0

Amikor a Rivian bemutatta az első nagy dobását, az R1T elektromos pickupot, már eleve úgy vezette be a terméket, mint a táborozók, kempingezők és úgy általában a szabadon utazgatók e-autóját. Aki szereti ezt az életmódot, az tudja, hogy itt az okos megoldások és kis helyen nagy ötleteket felvonultató eszközök mekkora segítséget jelenthetnek egy-egy ilyen kirándulás, vagy utazás során, amikor a semmi közepén kell megélni.

Az R1T pickup is számos ilyen ötletes megoldást felvonultatott már 2018-as megjelenésekor. Kezdve a számos elektromos aljzattól egészen a plató tövéből kihúzható mini-konyhán át, amiben mosogató és főzőlap is van. Ez egy igazán praktikus megoldás volt annak érdekében, hogy valóban kényelmesen lehessen lehozni a napot a szabadban és bár az 5000 dolláros felára ennek a terméknek elsőre túlzóan hangozhat, mégis rengeteg vásárló szerette. A számos technikai újításon túl, vélhetően ezek a kicsi, de praktikus megoldások is hozzájárultak a típus sikeréhez és a rengeteg előrendeléshez.

Sajnos a Rivian március végén kivette az opciós listából a konyhát, aminek sokan nem örültek. Azonban hamarosan még ennél is jobb megoldások veszik át a tábori konyha helyét. Nemrég ugyanis a márka igazgatója, RJ Scaringe arról beszélt, egy podcast-ben, hogy egy még kevésbé helyigényes megoldáson dolgoznak a konyhával kapcsolatosan és még számos más újdonság is érkezik a Rivian elektromos pickupjába.

Erről egy kissé alaposabb betekintést is láthatunk, ha az alábbi képeket megnézzük azokról a megoldásokról, aminek kapcsán a Rivian már beadta az szabadalmakkal foglalkozó hivatalba (United States Patent and Trademark Office – USPTO) a dokumentumokat április 6-án.

Itt jól látható, hogy a plató még inkább a praktikus megoldások tárháza lesz hamarosan, vélhetően a kempingezők és utazók nagy örömére. A plató külső felülete számos ponton le, vagy éppen felnyitható lesz, melyek mögött különböző eszközök várják a vásárlót. Ami viszont nem egyértelmű, hogy az érkező újítások már ebbe a generációba bekerülnek-e, vagy csak az érkező R2 padlólemezes változatokba fognak bekerülni? Az új Rivian padlólemezre nagyobb darabszámú, kisebb költségű járműveket építene majd a márka, LFP cellákkal. Ezekről az új modellekről egyelőre semmi hír nincs, csupán azt tudni, hogy az új üzemben készülnek, ami Georgia Államban épül majd fel.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!