Még idén három új, tisztán elektromos Cadillac-et mutatnak be

0

A minőségbiztosítás egy nagyon jó dolog, ennek révén a vásárló nyugodt lehet annak kapcsán, hogy mennyire jó terméket kap a pénzéért. Elektromos autók, különösen egy most átalakuló márka esetében hatványozottan szükséges az alapos minőségbiztosítás annak érdekében, hogy stabil bizalom alakuljon ki a vásárlókban.

Az Egyesült Államokban és talán az egész világon ismert a Cadillac márkanév, ami hazájában egyet jelent a felső kategóriás minőségbe tartozó utazással és megbízhatósággal. Bizonyára nem is volt gond a bizalommal a vásárlók részéről, ám a vezetőség úgy határozott, hogy a Cadillac lesz a GM szárnyai alá tartozó első márkanév, ami tisztán elektromos kínálattal fog átlépni a 2030-as évből a következő évtizedbe.

Az első hivatalos hír az átállásról 2019 januárjában hangzott el, ami több, mint 4 éve volt már. A GM vezérigazgatója Marry Barra szerint ezzel egy új korszak kezdődött a Cadillac életében és ismét az a márka lesz, melyben a legújabb és legelőremutatóbb innovációk kapnak helyet. Bő 1,5 évvel később mutatkozott be az első elektromos autójuk, a Lyriq.

Közleményében akkor a Cadillac úgy vélekedett az autóról, hogy ez lesz az, ami „újra definiálja az amerikai luxust” és rávezeti a márkát az elektromos átállásra. Érdekes módon technikai adatok gyakorlatilag nem hangoztak el a 300 mérföldes tervezett hatótávon túl, mégis, a GM állítja, hogy 233 ezer érdeklődés futott be nem sokkal a premier után a Lyriq-re. Persze ez nem jelent ugyanennyi előlegfizetést, de elsőre nem rossz a szám.

Az már kevésbé mutat jól, hogy 2022-ben csupán 122 darab autót szállítottak le. Az okokról eddig csak találgatások voltak, ám a Detroit Free Press egy cikkében arról ír, hogy a lassú kiszállítások oka az alaposság. Pontosabban az alapos átvizsgálás, hiszen minden egyes darabot külön átnéznek az alkalmazottak, mielőtt kiszállították volna a kocsikat. Idén kissé felgyorsulhatnak a dolgok, Rory Harvey márkaigazgató szerint 2023-ban akár 1000 darab Lyriq is bekerülhet a megrendelők garázsaiba, köszönhetően a felgyorsított folyamatoknak.

Továbbá ahogy a Cadillac felgyorsul a kizárólag elektromos járművekre gyártott márka felé, úgy idén három új elektromos autót mutat be.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!