Rekordmennyiségű Teslát gyártottak Kínában októberben

0

A negyedik negyedév erős októbere arra enged következtetni, hogy a kínai Tesla gigagyár termelése a maximumon jár.

A China Passenger Car Association (CPCA) szerint a Tesla 71 704 darab elektromos autót gyártott a kínai gigagyárban októberben, ami 31,8%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. Az októberi hónappal sikerült a Teslának elérnie a legjobb havi eredményét (negyedév legjobb első hónapja), ami azt jelenti, hogy a Tesla Giga Sanghaj gyára stabilan, magas gyártási számmal működik.

A CPCA jelentése sajnos nem tartalmazza az olyan részleteket, hogy melyik modellből mennyit gyártott az amerikai elektromos autógyártó. Ahogy az sem ismert egyelőre, hogy ezen autók többsége a helyi számokat gazdagították vagy esetleg exporttal valamelyik nyugati országban landoltak.

A Tesla a 2022-es év első tíz hónapjában 554 778 tisztán elektromos autót gyártott a kínai gigagyárban. A Giga Sanghaj üzeme évi 750 000 elektromos Tesla gyártására van felkészítve a kaliforniai autógyártó 2022 harmadik negyedéves jelentése szerint. Sokan azonban úgy vélik, hogy a nyári leállás és korszerűsítés után légyegesen több autót tud itt gyártani a Tesla. Akár évi 1,1 – 1,2 millió is meglehet.

Jelenleg a legnagyobb kérdés az az, hogy a Tesla képes lesz-e fenntartani a nagy keresletet a Model 3 és Model Y iránt Kínában. Ugyanis az elmúlt hónapokban nem igazán kapkodtak a helyiek Musk e-autója után és ezért a Tesla kénytelen volt 5-9%-kal csökkentette az árakat. Annyi biztos, hogy a 2023-as év meglepő fordulatokat tartogathat.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!