A Maserati GranCabrio is tisztán elektromos hajtást kap

0

Néhány nappal a Maserati GranTurismo Folgore elektromos autó bemutatója után kiderült, hogy a GranCabrio is tisztán elektromos hajtást kap.

Úgy tűnik, hogy a Maserati is ráérzett az elektromosítás ízére és a GranTurismo után egy nyitott tetejű Grand Tourert is készítenek. A hírt maga Massimo Capaldi közölte, a Maserati globális termékekért felelős vezetője, aki nemrég az Autocarnak adott interjút. Capaldi megerősítette, hogy a kabrió grand tourer is kap egy tisztán elektromos változatot ami „nagyon egyedit” fog kínálni a szegmensben. Capaldi azt is elárulta, hogy a kabrió négy üléssel és szövettetővel fog debütálni.

A vezető a Bentley Continental GT Convertible-t tekinti közvetlen riválisnak az ár tekintetében, amely a Maserati GT esetében várhatóan 200 000 font fölött, azaz a jelenlegi árfolyamon közel 98 millió forintnál kezdődhet.

Ezen adatokon kívül egyelőre semmi információ nincs az elektromos kabrióról, de az szinte biztos, hogy a GranTurismo Folgore hajtásláncát fogja kapni a GranCabrio.

Az elektromosan újjászületett Gran Cabrio várhatóan 2023 második felében fog megjelenni a Maserati Grecale elektromos változatával együtt. Mindez azt jelenti, hogy az olasz sportautó márka 2023 végén már három tisztán elektromos autót fog forgalmazni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!