Megkezdődött az elektromos GV70 értékesítése Európában

0

Immár hivatalosan is elérhető a tisztán elektromos Genesis GV70 Európában. Az első szerencsés vásárlók pedig még ebben a hónapban megkaphatják az új elektromos autójukat.

Jelenleg a Genesis három tisztán elektromos modellt tud felmutatni. Az első a G80 szedán, amit nem sokkal később a GV70 SUV követett. Mindezek egy belsőégésű modell átalakítása után születtek meg tisztán elektromosként és 2021 óta vásárolhatóak meg. 2022-ben fedte fel magát a nagy dobás, a GV60 crossover, ami a vállalat 800 V-os E-GMP padlólemezére épült meg. Ezek mind globálisnak szánt modellek, ezért Európába is természetesen eljutottak, ahogyan arról már 2021 májusában beszélt a Genesis. 

A tisztán elektromos Genesis GV70 július óta rendelhető elő Angliában 64 405 fontos alapáron. Azonban a Genesis nem árulta el, hogy mennyi előrendelés érkezett a GV70-re, ahogyan az sem világos, ha valaki most rendel egy modellt akkor azt mikor kapja meg.

A Genesis GV70 egy 77,4 kWh kapacitású akkupakkal várja a vásárlókat, mellyel akár 400-455 km körüli hatótávot lehet megtenni. A hajtáslánc lehetőségei kimerülnek az összkerékmeghajtásban, ez utóbbi az úgynevezett Boost Mode aktiválása során 4,5 másodperc alatt megfutja a 0-100 km/h gyorsulást. Érdekesség, hogy a GV70 nem az E-GMP padlólemezre épült, ennek ellenére a mérnökök felkészítették az autót a 800 Voltos töltök fogadására is. Így az autó akkumulátorát 10-ről 80 százalékra csupán 18 perc alatt fel lehet tölteni, egy arra alkalmas töltővel. Az autó teljesítménye 320 kW (160 kW motoronként) és 700 Nm (2*350 Nm). Méretek szempontjából 4715 mm hosszúság, 1910 mm szélesség és 1630 mm magasság várja a vevőket, 2875 mm tengelytáv mellett.

„Az elektromos GV70 az egyik legizgalmasabb modellünk Európában” – mondja Lawrence Hamilton, a Genesis Motor Europe ügyvezető igazgatója. „Sikeres GV70 modellünket az elektromosítás új korszakába fejlesztve erőteljes vezetési teljesítménye, lenyűgöző hatótávolsága, elegáns stílusa és kivételes kényelme óriási vonzerőt jelent a modern emberek és családok számára. A harmadik teljesen elektromos modellünkként, amelyet idén piacra dobunk, a Genesisnél is folytatjuk azon elkötelezettségünket, hogy 2030-ra teljesen nulla károsanyag-kibocsátású márkává váljunk.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!