Európában is kapható lesz a Genesis GV60 elektromos autó

0

A Genesis, a Hyundai luxusmárkája még ebben az évben elhozza Európába a GV60 E-GMP platformra épülő tisztán elektromos autóját.

Mint azt bizonyára sokan tudják, a Genesis a Hyundai Motors luxusmárkája, így ők sem maradhatnak ki az E-GMP padlólemez adta előnyökből. Első tisztán elektromos autójuk természetesen erre a padlólemezre épült meg, ez lett a GV60. Ha az arányok ismerősek, az nem véletlen, hiszen ez az autó a Kia EV6 és a Hyundai Ioniq 5 testvérének tekinthető.

A GV60-at bizonyára sokan megvásárolnák Európában is, ám eddig erre nem volt lehetőség, legalábbis hivatalos úton semmiképp. Maga a Genesis márka is meglehetősen friss nálunk, hiszen tavaly nyáron kezdték csak a működésüket Európában. Elsőként Németország, Svájc és Anglia útjain tűnhettek fel a Genesis logós autók, ráadásul az első hónapokban csak a belsőégésű motorokkal ellátott paletta volt elérhető (G80 szedán és a GV80 SUV).

Azonban a bemutató alkalmával elmondták, hogy mielőbb elhoznák Európába is az elektromos modelljeiket. A fent linkelt sajtóközlemény kiemeli, hogy három, tisztán elektromos típussal készül az európai vásárlóknak a Genesis. Melyből az első a már fentebb említett G80 szedán elektromos változata. A másik két e-modellről akkor nem volt információ, ám a legújabb sajtóközlemény arról szól, hogy érkezik a GV60 crossover is Európába.

A GV60 az európai kínálat hatodik modellje, és a koreai prémium luxusmárka első dedikált elektromos autója, amely még ebben az évben elérhető lesz nálunk. Az elektromos Genesis modellek előrendelések hamarosan elindulnak. A GV60 Európában az alábbi 3 felszereltségi szinten lesz elérhető:

  • Premium: 1 e-motor, 168 kW teljesítménnyel, hátsókerék-meghajtással.
  • Sport: 2 e-motor, 160+74 kW teljesítménnyel, összkerékmeghajtással.
  • Sport Plus: A legdinamikusabb GV60 élmény: 2 e-motor, 160+160 kW teljesítménnyel, összkerékmeghajtással, egyedi drift és Boost módokkal. Utóbbi 10 mp erejéig egyenként extra 20+20 kW-ot biztosít a motoroknak.

A GV60 alapfelszereltségként számos új-generációs technológiával érkezik. Olyanokkal, amik egyedülálló elektromos autózási élményt nyújtanak, például a fejlett vezetői biztonsági technológia, a lenyűgöző dupla 12,3 hüvelykes infotainment képernyő és a vezeték nélküli telefon töltés. Mint minden Genesis járműhöz, a GV60-hoz is számos különféle csomagot adhatnak hozzá a leendő vásárlók, amelyekben olyan extrák találhatóak, mint a fűtött ülések, a panorámás napfénytető, a Bang & Olufsen audiorendszer és a digitális visszapillantó tükrök. Az árak és további részletek hamarosan érkeznek.