Egy jelentős kulcsfigura hagyta ott a Teslát

0

A Tesla elvesztette az új járművekért felelős vezetőjét, Alan Clarke-ot aki több mint egy évtizede dolgozott Elon Musk cégénél.

Alan Clarke 2009-ben vezető tervezőmérnökként érkezett a Teslához. Most több mint egy évtized után elhagyta a Teslát és a Ford elektromos modelljein fog a jövőben dolgozni. Clarke LinkedIn oldala szerint több, jelentős projektben segítette a Teslát. Köztük talán a legismertebb ami Clarke nevéhez fűződik az a Model S ikonikus kilincseinek első működő prototípusa.

Clarke az elmúlt négy évben az új programtervezés igazgatói posztját töltötte be. Azonban ez idő alatt sem tétlenkedett, ugyanis a Roadster prototípus főmérnöke is volt. Továbbá a Model 3 és a Model Y járműarchitektúrájának és a Cybertruck prototípusának tervezésében is részt vett. De olyan újdonság is a személyéhez köthető, mint a Cybertruck lehúzható napelemes plató takarójának a szabadalma.

A Teslánál töltött több mint egy évtized után a héten jelentette be a távozását és a Ford Advanced EV fejlesztői csoportjához csatlakozott. Ahhoz a csoporthoz, ahol a korábbi ex Tesla nagyágyú, Doug Field is dolgozik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!