A Tesla többet kereshetett a Bitcoinon, mint az elektromos autókon

0

Elon Musk zseniálisát lépett pár napja, amikor bejelentette, hogy a Tesla beszállt a Bitcoin bizniszbe, pontosabban 1,5 milliárd dollár értékben bevásárolt a leghíresebb kriptovalutából. Musk nem buta, tudja nagyon jól, hogy egy ilyen lépés mivel jár, ez a mostani esetben az árfolyam azonnal megugrásához.

A Tesla még mindig egy kicsi autógyártónak számít a legyártott autók darabszámi alapján, de természetesen tudjuk, hogy kategóriáján belül a Model 3 megjelenése óta verhetetlen. Az pedig már csak hab a tortán, hogy kategóriáján kívül (prémium szedánok) is már többek között az Audit maga mögött tudhatja az Egyesült Államokban.

Ennek fényében érthető, hogy Elon Musk minden lehetőséget megragad, hogy biztosítsa a vállalat fennmaradását és fejlődését. Ezekhez pedig pénz kell, nagyon sok pénz. De hogy jut hozzá a szükséges forrásokhoz? Egyrészt a karbonkreditek eladásából, amiért sok autógyártó, köztük az FCA is nagyon szereti Muskot, hiszen elég egy kis dörgölődzés (pénztárcanyitás) és már meg is van a szükséges flottaátlag.

Ezen felül persze még számos csatornán keresztül jön a pénz, elég csak a végre sikeres negyedévekről beszélnünk, amit kitartó, kemény munkával épített fel Musk. De persze a szerencsehozó malacot is fel kell ismerni és Elon Musk ebben nagyon jó, ezért is lépte meg a Bitcoin bevásárlást. Tegyük a kezünket a szívünkre, ha lenne módunk ilyesmire, mi is megtennénk!

A Tesla már hivatalosan is megerősítette, hogy 2021 januárjában elkezdték keresni a befektetési lehetőségeket, többek között arany és Bitcoin vásárlását szem előtt tartva, utóbbiból 1,5 milliárd dollár értékben vásároltak. A pontos Bitcoin számot azóta sem adták közre, de a januári ~35 000 dolláros árfolyamot alapul véve közel 43 000 Bitcoin lehet a Tesla tulajdonában.

Az üzlet bejelentésével rögtön 15 százalékot, azóta pedig közel 45 százalékot erősödött az árfolyam, tehát valahol ~52 000 dolláron áll az aktuális árfolyam. Innen már könnyű a matek és kiszámolható, hogy a rendelkezésre álló Bitcoin, ami a vállalat tulajdonában van, közel 2,2 milliárd dollárt érhet. Így tehát kijelenthető, hogy a Tesla jelenleg 600 millió dollárt keresett eddig a bulin!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!