A Tesla a Cybertruck megjelenése után további két új modell piacra dobását tervezi

0

A Cybertruck bemutatása után Elon Musk elmondta, hogy az elektromos kisteherautó a Tesla utolsó ideiglenes új terméke lesz egy darabig. A Tesla azonban nemrégiben olyan információkat közölt a nagyérdeművel, amiből csakis arra tudunk következtetni, hogy még több elektromos járművet tervez kiadni az elkövetkező években.

Ez év elején Musk elmondta, hogy a Tesla új elektromos autót tervez Kínában a globális piac számára, és ki is adtak egy tervrajzot, amely alapján megismerhettünk egy kompakt autót.

Ezenkívül egy kaliforniai tisztviselő egy új tranzitprojekt kereteiben elmondta, hogy a Tesla 12 férőhelyes elektromos kisteherautót készít a Boring Company-val együttműködve.

A vezérigazgató most új információkat közölt e két új elektromos járművel kapcsolatban.

A Tesla 2020 második negyedévének pénzügyi eredményeinek közzétételét követő konferenciabeszélgetésben a vezérigazgató válaszolt a jövőbeli Tesla járművekkel kapcsolatos kérdésre, megemlítve egy kompakt elektromos autót és egy nagyobb teljesítményű járművet is:

„Nem gondolom, hogy az eddig is közölt új modelljeinkkel kapcsolatban bármit is kellene kommentálnom. Ezt megszeretném hagyni a modellek hivatalos bemutatójára. Azonban észszerű lenne azt feltételezni, hogy jelenleg valamilyen kompakt járművön dolgozunk, valamint egy nagyobb teljesítményű járművön is. Ezen modellek megjelenése tűnik jelenleg valószínűnek. De úgy gondolom, hogy még mindig egy hosszú út áll előttünk az eddigi modelljeinkkel is, a Model 3-mal, Model Y-al, Cybertruck-kal és Semi-vel. „

Miközben Elon Musk nyilvánvalóan óvatos megjegyzéseiben, a Tesla következő tervezett modelljeivel kapcsolatban konkrét új típusú járművekre is rámutatott. Kérdés, hogy valójában hol tart a cég ezekkel az új modellekkel.

Fontos megjegyezni, hogy a Tesla 2021 végén tervezi a Cybertruck piacra dobását. A közelmúltbeli megjegyzések alapján az új Tesla Roadster megjelenését is erre az időre tehetjük, éppen ezért észszerű lenne, ha a Tesla új járműveket hozna forgalomba 2022-2023 környékén, és ha valóban ez a terv, akkor nem lenne meglepő, ha már most is dolgoznának rajtuk.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

Hartyanszky Istvan
Hartyánszky István vagyok, egyetemista. Évek óta elektromos autózás rajnongó, és már lassan egy éve foglalkozom az e-cars.hu-n cikkek írásával.