Íme az elő-szériás Mercedes-Benz EQS

0

Az EQ család legelőkelőbb és legnagyobb tagja lesz (jelen állás szerint) az EQS, ami már nálunk is többször szerepelt. Az első hírmorzsák 2018-ban bukkantak fel, akkor az Autocar értesülését írtuk meg, miszerint egy EQS nevű csúcskategóriás modell érkezik. A tisztán elektromos szedán az S-osztály szintjét nyújtaná a vásárlóknak, azonban méretben inkább a CLS felé közelít. Úgy tudni, hogy az érkező modell a jelenleg használt architektúrákkal szakítva egy teljesen új, elektromos modellekhez készített dedikált platformmal debütálna. Az EQS a vállalat új MEA padlólemezére (lenti képünkön) fog épülni.

2019 szeptemberében aztán maga a gyártó közölt képeket az autóról:

Nézzük, eddig mit tudunk az EQS tudásáról: 350 kW (469 LE) teljesítmény és 760 Nm nyomaték fogadja a sofőrt. Az akkupakk mérete 100 kW lesz, amivel a tervek szerint 700 km hatótáv érhető majd el. A 0-100 km/h gyorsulás 4,5 mp alatt van meg, a végsebesség 200 km/h.

A héten Los Angelesben pedig arra nyílt lehetősége pár szerencsésnek, hogy kipróbáljanak egy első-szériás EQS-t. Alakul tehát szépen a típus élete, hamarosan talán be is mutatják a végleges, sorozatgyártásra érett kivitelt is.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!