Az S-osztály lehet a következő teljesen elektromos modellje a Mercedesnek

0

Két hete hogy bemutatta a Mercedes az első saját márkás tisztán elektromos autóját, az EQC-t. Pár napja azonban újabb információk kerültek napvilágra a következő modellel kapcsolatban.

Ezen az eseményen, pár eddig ügyesen titkolt részletre is fény derült. Hogy pontosabbak legyünk, kiderült, hogy az EQ sorozat négy éven belül 10 új elektromos modellel gazdagodik majd.

  • Mercedes-Benz EQC (SUV)
  • Mercedes-Benz EQA (kopakt hatchback)
  • Mercedes-Benz EQB (kisebb SUV/crossover)
  • Mercedes-Benz EQS
  • smart fortwo EQ
  • smart fortwo cabriolet EQ
  • smart forfour EQ
  • V-Class Vito EQ (hét személyes változat),
  • több mint valószínű, hogy az EQA- ból lesz egy szedán verzió (kínai piacra)
  • eddig még meg nem nevezett modell

Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója így nyilatkozott: “Az EQC bemutatásával új fejezetet nyitottunk. Az elektromos hajtáslánc a jövő közlekedésének egyik mozgatórugója, így nekünk is ennek megfelelően kell hozzáállnunk. Az előttünk álló időszakban 10 milliárd eurót fordítunk az EQ család bővítésére, és további egymilliárdot a globális akkugyártásra. Ezzel a 10 járművel a legfontosabb szegmenseink 60%-át lefedjük, a maradék 40%-ra pedig bármikor érkezhet egy újabb teljesen elektromos modell, ha a kereslet úgy kívánja.”

Ekkor még pontos időbeosztást nem hozott nyilvánosságra a csillagos márka, ezért nagyon sok találgatás indult azzal kapcsolatban, hogy melyik modell követheti sorban az EQC-t. Azonban az Autocar információi szerint, egy EQS nevű csúcskategóriás modell érkezik. A tisztán elektromos szedán az S-osztály szintjét nyújtaná a vásárlóknak, azonban méretben inkább a CLS felé közelít. Úgy tudni, hogy az érkező modell a jelenleg használt architektúrákkal szakítva egy teljesen új, elektromos modellekhez készített dedikált platformmal debütálna. A luxus e-modell pontos részletei egyelőre még ismeretlenek, annyi biztos, hogy tengelyenként egy-egy elektromos motort kap az újdonság, melynek teljesítménye 400, maximális nyomatéka pedig 765 Nm körül alakulhat.

Az EQS 2020 környékén kerülhet bemutatásra, akkor, amikor a vásárlóréteg másik végletének igényét kielégítő EQ A ferdehátú is megérkezhet a kínálatba.

A fent említett három modell még csak a kezdet, hisz a Daimler több mint 130 modell elektromosítását tervezi a következő években. Ezek között ott lesznek a tisztán elektromos EQ, a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt EQ Power és az enyhe hibrid EQ Boost modellek is.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Mercedes-Benz és a Smart világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Mercedes-Benz, Smart Elektromos és Plug-in hibrid autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!