Megvillantotta a 750 kilométer hatótávú e-autóját a Mercedes

0

A Mercedes-Benz nemrég mutatta be a tisztán elektromos CLA koncepcióját, amely a Tesla Model 3 közvetlen versenytársaként érkezik az európai és amerikai piacokra 2025-ben.

Az új CLA az MMA platformra épül, amely a nagy hatékonyságú Vision EQXX technológiáját hasznosítja. Az új MMA platform lehetővé teszi az elektromos CLA számára, hogy akár 750 km-es hatótávot érjen el egyetlen töltéssel. Továbbá ez lesz az első Mercedes-modell, amely 800 voltos rendszerrel működik, így mindössze 15 perc alatt akár 400 kilométernyi hatótáv is nyerhető. A CLA energiafogyasztása várhatóan 12 kWh/100 km alakul, ami különösen hatékonnyá teszi a CLA-t a mindennapi használatban.

Az autó külső megjelenése modern, áramvonalas dizájnt követ, amely a Mercedes márkára jellemző ikonikus elemeket hordozza. Az autó aerodinamikus kialakítása és az úgynevezett „cápaorr” stílusjegyek tükrözik a Mercedes dizájnjának új korszakát. A CLA belső terében a Mercedes-Benz új MB.OS szoftvere működik, amely mesterséges intelligenciával és gépi tanulással bír. Továbbá Level 2-es önvezető képességgel indul az elektromos CLA, amely később Level 3-asra frissíthető. Ezenkívül a modell támogatni fogja a kétirányú töltést, így a CLA képes lesz arra, hogy energiát szolgáltasson otthoni vagy hálózati használatra is (V2L és V2G funkciók)

A Mercedes az elektromos CLA modellel célzottan a fiatal, technológia iránt érdeklődő vásárlókat célozza meg, és az új modell várhatóan az elektromos autóik belépő szintjét képviseli majd.

Az árazás az Egyesült Államokban körülbelül 50 000 dollárról indulhat, míg a globális piacokon különböző konfigurációkban lesz elérhető. Az autógyártó célja, hogy a CLA révén növelje piaci részesedését a prémium elektromos járművek szegmensében. Majd várhatóan több elektromos járművet vezet be a következő években, hogy elérje az ambiciózus, 2030-ra kitűzött, teljesen elektromos portfólióját​.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!