Enyhített az EU a kínai elektromos autókra kivetett büntetővámokon

0

A Tesla és a Geely kapott némi könnyítést. Az Európai Unió néhány kínai elektromos járműgyártó esetében csökkenti az augusztusban bejelentett kiegészítő vámokat az újonnan benyújtott információk alapján.

A Tesla esetében a tervezett vámtétel 9%-ról 7,8%-ra mérséklődik, míg a Geely esetében 19,3%-ról 18,8%-ra csökken.

A BYD esetében a vám mértéke változatlanul 17% marad, míg a SAIC és más, az uniós szubvencióellenes vizsgálatban nem együttműködő kínai gyártók esetében továbbra is a maximális, 35,3%-os vámot alkalmazzák.

Az új vámok a már meglévő 10%-os vámtételeken felül kerülnek bevezetésre a Kínából érkező exportőrökre.

Az intézkedés célja, hogy megakadályozza a kínai állami támogatással gyártott, alacsony árú elektromos járművek dömpingjét az EU piacán. Az ideiglenes vámok legfeljebb négy hónapig maradnak érvényben, és ez idő alatt – október elejéig – az uniós tagállamoknak szavazással kell dönteniük a végleges vámokról. Ha megállapodás születik, a vámok öt évig lesznek érvényben.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!